eur:
393.27
usd:
354
bux:
72415.44
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Ez Velence, nem Las Vegas

Giccses ruhában öltözött gondolások túldíszített hajókon. Az elmúlt években ezt láthatták azok, akik Velencébe látogattak. A jövőben változik ez a kép. A velencei gondolásoknak ugyanis vissza kell térniük hagyományos öltözetükhöz.

A velencei gondolások szervezete megelégelte, hogy a turistákat szállító hajók irányítói ízléstelen göncöket aggatnak magukra. Elhatározták, hogy a gondolásoknak vissza kell térniük a XVI. századi öltözethez.

A hajósoknak a gondolákat is át kell alakítaniuk. Belső burkolatuk és az ülések huzata az új szabályok szerint csak fekete, sötétkék vagy bordó lehet. Az előírásoktól csak az egyedi, különleges alkalmakra bérelhető gondolák térhetnek el, például az esküvői hajók.

Velence vizein jelenleg 425 gondola hajózik. Számuk azonban csökkenhet, ugyanis azok a tulajdonosok, akik nem tartják be az új előírásokat, nem kapnak működési engedélyt.

A tervek szerint csökkentenék a motoros gondolák számát is. Ezek ugyanis túl nagy hullámokat vernek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

A hét korábbi részében látott eladási hullám után mostanra inkább megnyugvás látszik a tőzsdéken. Az amerikai indexek tegnap vegyesen teljesítettek, míg Ázsiában szintén felemások voltak a mozgások, egyedül a japán piac került nagyobb mínuszba a kamatemelési várakozásokra ráerősítő júliusi bérstatisztikákat követően. Ami az európai tőzsdéket illeti, a globális hangulattal összhangban itt is oldalaznak a vezető indexek. Nincs ma hiány makroadatokból, itthonról és az EU-ból kiskereskedelmi statisztikák jöttek, míg az Egyesült Államokban többek között az ADP-munkanélküliség számait közölték. Az igazán fontos NFP munkaerőpiaci statisztika holnap érkezik az USA-ból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×