eur:
396.52
usd:
359.05
bux:
72008.89
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Felfüggesztették a dohányzási tilalmat

A kenyai legfelsőbb bíróság felfüggesztette a hivatalos helyeken való dohányzás tilalmát előíró törvényt, miután a cigarettagyártók hivatalos panaszt nyújtottak be.

A törvény előírta, hogy - az európai gyakorlathoz hasonlóan - figyelmeztető feliratokat kell elhelyezni a cigarettásdobozokon, valamint tilos rágyújtani a nyilvános helyeken, továbbá az olyan bárokban, ahol nincs elkülönített dohányzásmentes rész.

A legfelsőbb bíróság azért függesztette fel 30 napra a törvényt, mert mindössze egy héttel ezelőtt jelentették be az intézkedést, így a dohánygyártóknak nem volt elég felkészülési idejük.

A jogszabály arról is rendelkezik, hogy a figyelmeztető felirat nélküli cigarettásdobozokat ki kell vonni a forgalomból.

A BBC beszámolója szerint az ötmillió kenyai dohányos elbizonytalanodott, mivel a törvény nem határozza meg egyértelműen, mi számít nyilvános helynek, ahol tilos a dohányzás.

Az azonban bizonyos, hogy irodákban, buszpályaudvarokon, repülőtereken és sportrendezvényeken tilos rágyújtani, akit dohányzáson érnek, mintegy 150 ezer forintra vagy fél év börtönre is ítélhetik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×