eur:
396.51
usd:
358.83
bux:
71871.89
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Megpróbálta megenni az előterjesztést egy képviselő

Egy tajvani parlamenti képviselő megpróbálta megenni azt az előterjesztést, amely nyomán közvetlen közlekedési kapcsolat született volna az ország és Kína között. Az ülés botrányba fulladt.

Botrány tört ki a tajvani parlamentben, amikor a Kínával kötendő közvetlen közlekedési kapcsolat kérdése került terítékre. A javaslatot ugyanis a kormányzó Haladó Demokrácia Pártja képviselői erősen ellenezték. Egyikük úgy próbálta megakadályozni a szavazást, hogy az előterjesztés egy példányát megpróbálta megenni.

A képviselőnő mutatványa sikertelen volt, ugyanis bár azt még kibírta, hogy az ellenzéki képviselők a haját rángatva próbálták megmásítani elhatározását, ám a papír kifogott rajta és kénytelen volt kiköpni a megrágott előterjesztést.

Címlapról ajánljuk
Sayfo Omar: Afrikában nő a migrációs kedv, Európa zárja a határait

Sayfo Omar: Afrikában nő a migrációs kedv, Európa zárja a határait

Az Arab Barométer legújabb felmérése szerint az észak-afrikai országok fiatal népességének 50-70 százaléka a kivándorlást tervezi – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Migrációkutató Intézet kutatási vezetője. Sayfo Omar szerint az illegális migráció elsődleges kiváltó oka ma már nem a háború, hanem a szegénység és a klímaváltozás.

Magyarics Tamás az elnökjelölti vitáról: Trump szokatlanul visszafogott volt, Harris végre megmutathatta magát

A mostani vita nem dönti el a Kamala Harris és Donald Trump közötti versenyt, bár az első kommentárok szerint a jelenlegi alelnök jobban szerepelt, mint riválisa – mondta az InfoRádióban az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora, aki szerint, ha lesz újabb vita, akkor ott majd kiegyensúlyozottabb lehet a műsorvezetés. A külpolitikai szakértő szerint Kamala Harrisnek nem volt vesztenivalója, és jól élt a lehetőséggel.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
Vasúti utópiát épít ki az EU, lefő a kávé az autópályáknak

Vasúti utópiát épít ki az EU, lefő a kávé az autópályáknak

Ha megvalósul Mario Draghi versenyképességi csomagja, teljesen átalakulhat az Európai Unió közlekedése, amelyben a gyorsított és nagy sebességű vasutak az egész kontinenst behálóznak, kihívót támasztva a légi közlekedésnek és jelentősen hatékonyabbá téve a teherszállítást. Az uniós reformterv a fejlesztések finanszírozását is átalakítaná, hogy akár 10 óra eljussunk Párizsból Varsóba. Mindez nemcsak az emberek kényelmén javítana, hanem hatalmas növekedési potenciállal kecsegteti az EU megfáradt gazdaságát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×