eur:
394.11
usd:
364.01
bux:
74051.15
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Bíróság előtt a holokauszt-tagadó történész

Bécsben állítják bíróság elé David Irving brit történészt, aki írásaiban és előadásaiban is tagadta az auschwitzi gázkamrák létezését. A 67 éves férfit november 11-én vették őrizetbe egy 16 évvel ezelőtti osztrák elfogatóparancs alapján.

David Irving brit történészt az 1947-ben elfogadott tilalmi törvény alapján állítják osztrák bíróság elé. A náci szervezetek újraalapítását és a náci propagandát betiltó, valamint a holokauszt tagadását szankcionáló törvény alapján 1999 és 2004 között 158 ítéletet hoztak Ausztriában.

A történészt nézeteiért 1-10 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik, de ha bíróság különösen veszélyesnek minősíti az elkövetőt vagy annak tettét, akkor a büntetés akár 20 év is lehet.

A történészt 1984-ben egyszer már őrizetbe vették Ausztriában, de akkor kiadták Németországnak, ahol szabadlábra helyezték.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedtek a tőzsdék, és Amerikában is jó a hangulat, a Nasdaq vezetésével raliznak a piacok. A vártnak megfelelő Fed-kamatdöntésre (tartás) nem volt érdemi mozgás a vezető amerikai részvényindexekben, és Jerome Powell Fed-elnök iránymutatásai sem váltottak ki komolyabb csapkodásokat, így a vezető részvényindexek jelentős emelkedéssel zártak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×