eur:
394.17
usd:
364.7
bux:
74051.15
2024. július 31. szerda Oszkár

Jönnek a pilóta nélküli nehézbombázók

Az Egyesült Államok felgyorsítja a nehézbombázók új nemzedékének kifejlesztését. A lehetséges megoldások között van az is, hogy távirányítású gépek látják majd el ezt a feladatot - írta a Jane's Defence Weekly című brit katonai szaklap.

A jelenlegi amerikai nehézbombázók, a B-1-es, a B-2-es és a már veterán B-52-es típusok elvileg 2030-2040-ig maradhatnak szolgálatban.

A lap szerint Washington az új haderő-fejlesztési kerettervben elrendelte a nagy hatótávolságú csapásmérésre szolgáló eszközök fejlesztésének felgyorsítását.

A Pentagon ma már azt tervezi, hogy az új eszközök 2018-tól állnak hadrendbe. (Itt megnézheti mire költi gigantikus költségvetését a Pentagon.)

Az Egyesült Államok haderejében már ma is fontos szerepet játszanak a távvezérelt gépek.

Ezek eredetileg felderítési feladatokra szolgáltak, azonban néhány éve már rakétákkal is felszerelik egyes példányaikat, hogy azonnal elpusztíthassák az észlelt célpontokat.

Ettől azonban még hosszú út vezet odáig, hogy a távvezérelt gépek a nehézbombázók új nemzedéke számára támasztott feltételeknek is megfeleljenek.

A lap egyik korábbi száma szerint az amerikai légierő azt szeretné, hogy az újgenerációs gépek mélyen az ellenséges terület felett is képesek legyenek pontos csapásokat végrehajtani, kijátszva a vadászgépeket, illetve az egyre fejlettebb légvédelmi rakétákat.

Címlapról ajánljuk
Óriási teljesítmény: kilencedik lett Mészáros Krisztofer az egyéni összetettben

Óriási teljesítmény: kilencedik lett Mészáros Krisztofer az egyéni összetettben

A hat (szinte) hibátlan gyakorlatot bemutató Mészáros Krisztofer a kilencedik helyen végzett a férfi tornászok egyéni összetett versenyében. Összpontszáma 83,899 lett.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Hirtelen hatalmas fordulat volt a forint árfolyamában

Hirtelen hatalmas fordulat volt a forint árfolyamában

A forint szerdán is tovább esett az euróval szemben, a jegyzések 396 felett is jártak, azaz újabb háromhetes mélyponton járt  a magyar fizetőeszköz, aztán késő délután volt egy hirtelen erősödés 394-ig. Ez az esti Fed-döntés előtti, illetve hónap végi pozíciózárásokkal is összefügghetett. A japán jegybank mai váratlan kamatemelése után a jen március óta nem látott csúcsra erősödött a dollárral szemben, ez pedig a carry trade ügyletek miatt nem segíti a magasabb kamatozású devizák erősödését.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×