eur:
395.49
usd:
366.24
bux:
74005.93
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Madárinfluenza már Belgiumban is?

Belga lapértesülések szerint elképzelhető, hogy madárinfluenzában pusztult el az a hattyú, amelynek a tetemét Belgium egy mocsaras környékén találták meg tegnap. Az országban eddig még nem jelent meg a fertőzés.

Az illetékes belga hatóság megkezdte a mocsaras környéken elpusztult hattyú tetemének vizsgálatát. A szakemberek ugyanakkor úgy vélik, nem ritka eset, hogy ilyen tünetekkel elhullott madarat találjanak.

A hét végén több európai uniós államban - Görögországban, Olaszországban és Szlovéniában - is azonosították a madárinfluenza emberre is veszélyes vírusát.

Belga szakemberek szerint országukban akkor kell igazán szigorítani az elővigyázatossági intézkedéseket, ha Spanyolországban találnak madárinfluenzás gócokat, Belgiumon ugyanis az ide, vagy Marokkóba tartó vadmadarak vonulnak át.

Címlapról ajánljuk
Gyulay Zsolt: már önmagában az is óriási eredmény, ha valaki kijut az olimpiára

Gyulay Zsolt: már önmagában az is óriási eredmény, ha valaki kijut az olimpiára

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint önző dolog azon rugózni, hogy ki hány századmásodperccel, góllal vagy találattal maradt le a jobb eredményről. Ha valaki kijutott és mindent beleadva hozta a tőle telhető legjobbat, az maximális tiszteletet érdemel.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Bőven vannak aggályok az oroszok kémek magyarországi bevándorlása miatt, de rengeteg a tévhit

Bőven vannak aggályok az oroszok kémek magyarországi bevándorlása miatt, de rengeteg a tévhit

Az Európai Bizottság kapcsolatba lépett az orosz és fehérorosz állampolgárok könnyített bevándorlási lehetősége miatt a magyar hatóságokkal miután a balti államok, Lengyelország és Finnország is panasszal élt a rendszer miatt. Az Európai Néppárt pedig azzal gyanúsította a kormányt, hogy kémeket szabadít az EU-ra. Azonban rengeteg a tévhit a Nemzeti Kártya jelentette lehetőségek kapcsán, és nem az oroszok beutazása vált ellenőrizhetetlenné, inkább a letelepedésük vált egyszerűbbé, amiben több tagállam kockázatokat lát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×