eur:
395.33
usd:
365.24
bux:
0
2024. július 31. szerda Oszkár

Kezdődhet a gépről lemaradó terrorista pere

Az Egyesült Államokban megkezdték az esküdtek kiválasztását a 2001. szeptember 11-ei merényletek egyetlen vádlottjának március végén kezdődő perére.

A francia állampolgár Zacarias Moussaoui tavaly bűnösnek vallotta magát hat vádpontban, de tagadja, hogy köze lett volna a csaknem háromezer áldozatot követelő New York-i és washingtoni terrorcselekményekhez.

Állítása szerint Oszama bin Laden, az al-Kaida terrorhálózat vezetője azzal akarta megbízni, hogy egy meg nem nevezett időpontban eltérített repülőgépet vezessen a Fehér Háznak, ha az amerikai hatóságok nem engednek szabadon egy terrorizmus miatt börtönben lévő egyiptomi vallási személyiséget.

A hatóságok szerint ő lett volna a 20. öngyilkos gépeltérítő. A férfit 2001. augusztus 16-án, csaknem egy hónappal a terrortámadások előtt letartóztatták Minnesota államban, ahol pilótakiképzésen vett részt.

A tavasszal kezdődő per 12 esküdtjét 500 jelölt közül választják ki az Egyesült Államokban.

Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban és érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedésre van kilátás. Ma azonban nagyon fontos piacmozgató események lesznek, az eurózóna inflációja után érkezik az ADP munkaerőpiaci adata az USA-ból, emellett lakáspiaci adatok is jönnek. A nap (és a hét) fénypontja viszont a Fed esti kamatdöntése lesz, majd Jerome Powell ezt követő sajtótájékoztatója.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×