eur:
395.38
usd:
365.61
bux:
73475.88
2024. július 31. szerda Oszkár

Újabb videó üzenet a túszejtőktől

Az Al-Dzsazíra arab hírtévé újabb felvételeket közölt a múlt héten Irakban elrabolt két lipcsei mérnökről. A túszejtők a tévécsatornához eljuttatott üzenetükben felszólították a berlini kormányt, hogy 72 órán belül zárja be bagdadi nagykövetségét, és intézkedjen arról is, hogy a német gazdaság szüntesse be az együttműködést az iraki vállalatokkal.

Ez volt a második videóüzenet, amit a túszejtők nyilvánosságra hoztak. A felvételt most egy válságstáb értékeli Berlinben. Ennek vezetője csak annyit közölt: mindent megtesznek a túszok kiszabadítása érdekében.

Az anyagot január 29-én rögzítették. Szakértők szerint ezzel az emberrablók rendkívüli nyomást akarnak gyakorolni a német kormányra. A német hatóságoknak valószínűleg még nem sikerült kapcsolatot teremteniük a túszejtőkkel, és azt sem tudják, melyik szélsőséges csoport cinkosai. Ugyanis a felvételeken látható felirat egyszerre több szervezettel való együttműködésre utal.

A két lipcsei mérnököt múlt hét kedden ejtették túszul, amikor munkahelyükre tartottak, a Bagdadtól északra, egy kőolaj-finomítóba. Egy harmadik társuk úgy menekült meg, hogy a fegyveres túszejtők külseje miatt arabnak nézték – közölte az InfoRádió németországi tudósítója.

Az emberrablás hírére Merkel kancellár kijelentette: Németország nem enged a terroristák zsarolásának, de mindent megtesz állampolgárai védelme érdekében.

Múlt év végén ismeretlen egy német régésznőt ejtettek túszul ismeretlenek, aki karácsony előtt, állítólag egy nagyobb összegű váltságdíj kifizetése után visszanyerte szabadságát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba Milák Kristóf úszásáról: Olyan ez az egész, mint a cirkuszban. Az ember látja, és nem akarja elhinni

Sós Csaba Milák Kristóf úszásáról: "Olyan ez az egész, mint a cirkuszban. Az ember látja, és nem akarja elhinni"

"Ahová Milák Kristóf odaáll, nyer" - foglalta össze röviden a nyilvánosság számára nehezen megfejthető rejtélyt Sós Csaba úszókapitány. Állítja, 60 éve van az úszósportban, de ilyet még nem látott, mint ami most történik, és amire szerda este fél 9 után sor kerül - a 200 m pillangó döntőjében. Németh Nándor esti döntőjéről is szólt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Kiderült, hol épül meg a gigantikus magyarországi szélerőműpark

Kiderült, hol épül meg a gigantikus magyarországi szélerőműpark

Két vállalkozás, a Green Energy Investhor Zrt. és az Euronergy Arrabona Kft., építheti meg a Győr-Moson-Sopron vármegyei Vadosfa közelében azt a gigantikus, összesen 695 megawatt kapacitású szélerőműparkot, amelyre az egész országban csak egyetlen csatlakozási ponton adott lehetőséget tavasszal a kormány – derült ki a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal oldalán elérhető adatbázisból. Ez megerősítette a Portfolio tavasszal megírt értesülését, hogy Győr közelében valósulhat meg a projekt, közvetlenül a nagyfeszültségű hálózatra csatlakoztatva.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×