eur:
394.78
usd:
365.37
bux:
73738.29
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Két újabb áldozatot követelt a madárinfluenza Kínában

Kínában két újabb halálos áldozatot követelt a madárinfluenza - értesült az Egészségügyi Világszervezet. Ezzel ötre emelkedett a fertőzés által okozott halálesetek száma a távol-keleti országban.

Kínában eddig nyolc madárinfluenzás beteget regisztráltak, szervezetükben az emberre is veszélyes H5N1 vírust mutatták ki.

A WHO szóvivője szerdán Pekingben elmondta, hogy a két legutóbbi elhalálozás még decemberben történt, de csak most vált ismertté.

Közben újabb tartományban ütötte fel a fejét a kór. A délnyugati Kujcsouban az elmúlt napokban 16 ezer csirke pusztult el a fertőzés következtében. A hatóságok 42 ezer további szárnyast elpusztítottak. A laboratóriumi vizsgálatok kimutatták, hogy a szárnyasok is a H5N1 vírussal fertőződtek meg.

Kínában az elmúlt hónapokban már több tartományban jelentkezett a madárinfluenza, sőt a vírus embereket is megfertőzött.

Címlapról ajánljuk

Kökény Beatrix: A mostani generáció már lazább, nem izgulják túl

A korábbi Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó szerint a mostani női válogatottnak már megvan a hite, mentális is erősebb. Párizsban beszélt arról is, milyen meccsre számít Angola ellen és hogyan élte meg gyermeke, Imre Bence berobbanását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×