eur:
392.19
usd:
362.75
bux:
73438.29
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Rendőrök randalíroztak Rafahban

A Gázai övezet déli részén fekvő Rafahban mintegy 200 civil ruhás palesztin rendőr megrohamozott és elfoglalt több palesztin kormányzati épületet.

A rendőrök azért tiltakoznak, mert az övezetben egyre nő az anarchia, a Palesztin Hatóságtól pedig nem kapnak elég jogkört arra, hogy fenntartsák a rendet és a törvényességet.

Hírügynökségi jelentések szerint a rendőrök a levegőbe lövöldözve rohantak az utcákon, majd elfoglaltak és bezártak kormányhivatalokat, bírósági épületeket, egy választási irodát és a helyi önkormányzat épületét.

Betörték a belügyminisztérium több ablakát, és az épület elhagyására kényszerítették annak alkalmazottait.

Címlapról ajánljuk

Márton Anna nyerte a magyarok párharcát, Szűcs Luca is a legjobb nyolc között

Márton Anna 15-7-re verte Pusztai Lizát, Szűcs Luca 15-10-re a világbajnoki harmadik, bolgár Joana Ilievát, két magyar jutott a legjobb nyolc közé a női kardvívók egyéni versenyében. A folytatásban Márton Anna Olha Harlannal, Szűcs Luca Sara Balzerrel vív majd.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Esni kezdett a forint, meglódult a dollár

Esni kezdett a forint, meglódult a dollár

A múlt heti nagy hullámvölgy után hétfőn reggel stabilan kezdett a forint a főbb devizákkal szemben, aztán esésbe váltott, miközben meglódult a dollár. Az euró jegyzése délutánra 393 közelébe, a dolláré 363-ig emelkedett. Amint makronaptárunkból kiderül: egy kifejezetten mozgalmasnak ígérkező hét indult és holnaptól kell nagyon résen lenni, és elsősorban az Egyesült Államok felőli adatokra kell figyelni, amelyek akár nagy kilengéseket is hozhatnak a főbb devizákon és a piaci hangulaton keresztül a forintnál is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×