eur:
392.59
usd:
362.91
bux:
73504.7
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

"Inkább legyenek öngyilkosok!"

A Szerb Radikális Párt vezetője arra kérte a két legkeresettebb hágai vádlottat, Radovan Karadzic volt boszniai szerb elnököt és Ratko Mladic egykori hadseregparancsnokot, hogy ne adják fel élve magukat a Nemzetközi Törvényszéknek.

„Nem mehetnek Hágába. Ha kopogtatnak ajtajukon, öljék meg magukat!” – üzente Tomislav Nikolic a srebrenicai vérengzés miatt keresett két férfinak.

A pártvezető szerint Szerbia teljes tekintélyvesztésként élne meg, ha Radovan Karadzic és Ratko Mladic önként menne Hágába.

Ha önként adnák fel magukat, az erkölcstelen lenne, hiszen ezt tíz évvel ezelőtt is megtehették volna. Ha fogolyként vinnék őket a Nemzetközi Törvényszék elé, az szerbekhez méltatlan lenne – vélekedett Tomislav Nikolic.

A két hónapja hivatalban lévő védelmi miniszter, Zoran Stankovic korábban ugyancsak öngyilkosságra buzdította a sajtó útján régi ismerősét, Ratko Mladicot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vámosi Péter: a Red Bullnál a fejetlenség, a McLarennél a stratégiahiány okozza a legfőbb gondot
forma–1

Vámosi Péter: a Red Bullnál a fejetlenség, a McLarennél a stratégiahiány okozza a legfőbb gondot

A távozófélben lévő főtervező, Adrian Newey nem sokat foglalkozik már az autókkal, ami fokozza a problémákat a Red Bullnál – mondta az InfoRádióban a Motorsport Online főszerkesztője. Vámosi Péter arról is beszélt, hogy bár jelenleg a McLaren autói a legjobbak a teljes Forma–1-es mezőnyben, versenyzőik kevés kockázatot vállalnak, ami nagy gátja az igazi áttörésnek.

Újabb szabotázsakció Franciaországban – káosz jöhet a távközlésben

Az éjszaka folyamán Franciaországnak újabb szabotázsakciókkal kellett szembenéznie, az ország hat régiójában hajnali 1 és 3 óra között több távközlési szolgáltató kábeleit vágták el. Párizs és az olimpia nem érintett.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Töretlen a lendület a tőzsdéken

Töretlen a lendület a tőzsdéken

Reggel az ázsiai tőzsdéken többnyire emelkedést láthattunk a japán Nikkei vezetésével, ezt követően pedig az európai tőzsdéken is jó a hangulat. Gazdasági események szempontjából csendes napra számíthatunk, a reggeli német kiskereskedelmi adat közzétételét követően nem várhatóak piaci hatással bíró események, a héten azonban több fontos GDP, illetve foglalkoztatottsági adat is érkezik majd. A magyar tőzsdén a nyitást követően kedvező a hangulat. A hazai nagypapírok közül a Richterre érdemes most különösen figyelni, miután a vállalat részvényei a nyitást követően nem csak új történelmi csúcsra emelkedtek, de a lélektani szempontból fontos 10 000 forintos szintet is áttörte az árfolyam.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×