eur:
391.38
usd:
361.11
bux:
73511.06
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Kikapcsolják az áramot

Kikapcsolják az áramot Koszovó szerbek lakta falvaiban, városaiban, így emlékeztetik a szerb kisebbséget, hogy tagjai nem kívánatos lakosok.

Dél-Szerbiában és Koszovóban már egy hete igazi tél van fél méteres hótakaróval, fagypont alatti hőmérséklettel és hófúvásokkal. Szerbia és Montenegróban a pravoszláv többség január 7-én ünnepli a karácsonyt.

Az InfoRádió tudósítója közölte: vasárnap este Kosovska Mitrovicában - Koszovó legnagyobb szerb többségű városában - átlőttek az albán negyedből, és életveszélyesen megsebesítettek két szerb férfit. A nemzetközi főmegbízott és az amerikai megbízott is azt mondta, hogy a teljes biztonságot még Amerikában sem tudják szavatolni, nem még Koszovóban.

A Vajdaságban nem történt incidens az ünnepek alatt, az éjféli karácsonyi szentmisét pedig élőben és magyar nyelven közvetítette belgrádi közszolgálati televízió kettes csatornája az újvidéki Szent Erzsébet templomból.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nagyon beindult a fővárosi újlakás-piac, rengeteg helyen egekben a négyzetméterár

Nagyon beindult a fővárosi újlakás-piac, rengeteg helyen egekben a négyzetméterár

A tavalyi mélypont után a 2024-es év első felében rákapcsoltak a lakásépítők a fővárosban: decemberig csaknem hat és fél ezer új lakás átadását ígérik a beruházók Budapesten. Az OTP Ingatlanpont vezető elemzője azt mondta az InfoRádióban, hogy a XII. kerületben már négy és fél millió forintos négyzetméterárral is lehet találkozni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×