eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Az EU elutasítja Ahmadinezsád kijelentéseit

Elfogadhatatlannak nevezte az iráni elnök Holokausztot-tagadó kijelentéseit az Európai Unió. Mahmud Ahmadinezsád a napokban kijelentette, hogy a Holokauszt a zsidó államot a Közel-Keleten megteremteni akaró, európaiak által kitalált mítosz.

Korábban Berlinben a német külügyminiszter azt mondta: az iráni kormány felelőtlenül és cinikusan ítéli meg Izrael és a Közel-Kelet helyzetét.

Frank-Walter Steinmeier arra figyelmeztette a teheráni kormányt, hogy a nemzetközi közösség türelme véges. Ismét a gonosz tengelyéhez sorolta Iránt az amerikai elnök.

George Bush azt mondta: aggasztja, hogy Teherán nem adja föl atomfegyverkezési ambícióit és az ország államfője Izrael elpusztítását külpolitikája részének nyilvánítja.

Az amerikai elnök 2002-ben beszélt először a gonosz tengelyéhez tartozó országokról; ezek közé sorolta Iránt, Észak-Koreát és az akkor még Szaddám Huszein uralta Irakot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Heves harcok dúlnak Ukrajnában, az oroszok elfoglaltak egy újabb települést – Háborús híreink vasárnap

Heves harcok dúlnak Ukrajnában, az oroszok elfoglaltak egy újabb települést – Háborús híreink vasárnap

Az orosz védelmi minisztérium szombaton bejelentette, hogy erői sikeresen elfoglalták Lozuvatske települést az ukrajnai Donyeck megyében, Pokrovszk városától nem messze. Ez a térség az elmúlt hónapok leghevesebb frontcsatáinak helyszíne. Mindeközben az ukránok sem tétlenkedtek, Alekszej Szmirnov megbízott regionális kormányzó közlése szerint egy Ukrajna által indított dróntámadás következtében három orosz olajtartály gyulladt ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×