eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Csehország korlátozná a románok és bolgárok munkavállalását

Ha a régi uniós tagok 2006-ban nem törlik az új uniós országok polgárainak szabad munkavállalására vonatkozó korlátozásokat, Csehország ugyanezeket az intézkedéseket foganatosítja a 2007-ben valószínűleg belépő Románia és Bulgária munkavállalóival szemben - helyezte kilátásba pénteken a cseh munkaügyi miniszter.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a lépés nem Bulgária, vagy Románia ellen irányulna.

Zdenek Skromach szerint a 2004-es uniós csatlakozás óta a szlovákok száma 30 százalékkal nőtt Csehországban: jelenleg Csehországban mintegy 80 ezer szlovák dolgozik.

Skromach úgy véli: a másfél éves uniós tagság megmutatta, hogy a csehek az uniós piacot semmiképpen nem veszélyeztetik. A cseh miniszter szerint a nyugat-európai államokból hiányzik a bátorság, hogy különbséget tegyenek az új belépők között.

A 15-ök közül csak Nagy-Britannia, Írország és Svédország nem alkalmazott semmilyen korlátozást az új belépők munkavállalóinak szabad áramlását megakadályozandó. A cseh politikusok minden lehetséges fórumon felszólaltak, hogy az átmeneti időszakot kikötő többi 12 állam Csehországgal szemben oldja fel a korlátozásokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Heves harcok dúlnak Ukrajnában, az oroszok elfoglaltak egy újabb települést – Háborús híreink vasárnap

Heves harcok dúlnak Ukrajnában, az oroszok elfoglaltak egy újabb települést – Háborús híreink vasárnap

Az orosz védelmi minisztérium szombaton bejelentette, hogy erői sikeresen elfoglalták Lozuvatske települést az ukrajnai Donyeck megyében, Pokrovszk városától nem messze. Ez a térség az elmúlt hónapok leghevesebb frontcsatáinak helyszíne. Mindeközben az ukránok sem tétlenkedtek, Alekszej Szmirnov megbízott regionális kormányzó közlése szerint egy Ukrajna által indított dróntámadás következtében három orosz olajtartály gyulladt ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×