eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Bush besegít a Nagy Testvérnek?

Amerikaiak bírói engedély nélküli lehallgatására és ellenőrzésére adott felhatalmazást az amerikai elnök az egyik titkosszolgálatnak - írja a The New York Times. A külügyminiszter cáfolta az értesülést.

A lap szerint George Bush 2002-ben adott különleges felhatalmazást a Nemzetbiztonsági Ügynökségnek az Egyesült Államok területén élők telefonjainak lehallgatására, internetes levelezésének ellenőrzésére és megfigyelésére.

Condoleeeza Rice külügyminiszter közölte: Bush elnök megmondta, hogy minden tőle telhetőt megtesz az amerikai nép védelmében, de csak a törvényesség keretei között.

A The New York Times azt írta: a cikkel egy teljes évet vártak, mert a Fehér Ház amiatt aggodott, hogy a közlés folyamatban lévő vizsgálatoknak okozhat kárt és óvatosságra intené a terroristákat.

A Nemzetbiztonsági Ügynökség alapvető feladata a külföldi hírszerzés, belföldi tevékenysége a külképviseletek kommunikációjának a figyelésére korlátozódik, és ehhez is bírósági engedélyt kell beszereznie.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Heves harcok dúlnak Ukrajnában, az oroszok elfoglaltak egy újabb települést – Háborús híreink vasárnap

Heves harcok dúlnak Ukrajnában, az oroszok elfoglaltak egy újabb települést – Háborús híreink vasárnap

Az orosz védelmi minisztérium szombaton bejelentette, hogy erői sikeresen elfoglalták Lozuvatske települést az ukrajnai Donyeck megyében, Pokrovszk városától nem messze. Ez a térség az elmúlt hónapok leghevesebb frontcsatáinak helyszíne. Mindeközben az ukránok sem tétlenkedtek, Alekszej Szmirnov megbízott regionális kormányzó közlése szerint egy Ukrajna által indított dróntámadás következtében három orosz olajtartály gyulladt ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×