eur:
385.46
usd:
354.94
bux:
68050.02
2024. május 21. kedd Konstantin

Marquez részt vesz a béketárgyaláson

Gabriel García Márquez Nobel-díjas író is részt vesz a kolumbiai kormány és a Nemzeti Felszabadítási Hadsereg nevű gerillaszervezet béketárgyalásain, Havannában.

A kolumbiai író, a Száz év magány szerzője annak a civil bizottságnak a tagja, amelyet norvég, svájci, spanyol és kubai közvetítők alkotnak.

A Nemzeti Felszabadítási Hadsereg, a kisebbik kolumbiai szélsőbaloldali gerillaszervezet tavaly májusban kezdeményezett tűzszünetet és béketárgyalásokat a kormánnyal.

A negyven éve dúló kolumbiai polgárháborúban eddig mintegy 200 ezren vesztették életüket.

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Robbanhat a kriptók árfolyama, még nem késő beszállni?

Robbanhat a kriptók árfolyama, még nem késő beszállni?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist keddi adása. A műsor első részében kriptodeviza-piaccal foglalkoztunk, ugyanis egy, az Ethereummal kapcsolatos hír komoly lendületet adott ezeknek az eszközöknek. Vendégünk volt Nagy Viktor, a Portfolio vezető részvényelemzője. Az adás második részében a hétfőn mások mellett Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő ellen indítványozott hágai elfogatási parancsról kérdezzük Hoffmann Tamás nemzetközi jogászt, a Budapesti Corvinus Egyetem docensét.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×