eur:
386.01
usd:
355.45
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Az uniós büdzsé növelését sürgeti az Európai Néppárt

Az Európai Néppárt brüsszeli tanácskozásán részt vevő tizenkét miniszterelnök elsöprő többsége egyetértett abban, hogy az uniós költségvetés nagyságát növelni kell, és az új tagállamoknak a jelenleg kínáltnál jobb feltételeket kell kapniuk - mondta a Fidesz elnöke az InfoRádiónak.

A volt miniszterelnök szerint ez Magyarország számára egymilliárd euró támogatás-növekedést jelentene, ami nagyjából megfelel az általa korábban már bejelentett, családonkénti 60 ezer forintos veszteségcsökkenésnek.

Gyurcsány Ferenc korábbi brüsszeli sajtóértekezletén felelőtlen kijelentésnek minősítette a Fidesz közlését, amely szerint Magyarország számára csak akkor fogadható el a 2007 és 2013 közötti költségvetés, ha az megfelel uniós összjövedelem 1,14 százalékának.

Orbán Viktor a csúcstalálkozó után telefonon beszélt Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, és beszámolt neki a tanácskozáson kialakult álláspontokról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 20. 20:30
×
×
×
×