eur:
400.88
usd:
367.19
bux:
74260.47
2024. október 14. hétfő Helén
Nyitókép: Pixabay

Tízmillió forinttal és értékes tanácsokkal segítik magyar cégek tőzsdére lépését

A BÉT és az OTP Bank közös programja tudásmegosztást és anyagi támogatást nyújt a tőzsdére tartó cégeknek.

Dedikált oktatásokkal és rendezvényekkel támogatja a tőzsdei megjelenésre készülő magyarországi vállalkozásokat az OTP Bank és a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) közös programja. Az érdeklődők vissza nem térítendő támogatásra is pályázhatnak, így akár tízmillió forintos segítséget is kaphatnak azok a cégek, amelyek valóban eltökéltek a tőkepiaci jelenlétben.

Mint az InfoRádióban Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese elmondta, egyebek között arról adnak át információkat a cégeknek, hogy mi a tőzsdei jelenlét előnye, és mi is az oda vezető út, illetve hogy a tőzsdei bevezetés után hogyan kell működnie a cégnek, milyen transzparenciával, milyen szabályok mellett.

A szakember szerint az OTP Banknak azért éri meg az, hogy minél több hazai középvállalat lépjen a budapesti tőzsdére, mert ezek a cégek nagyobb transzparenciával fognak működni. Emellett gyakran szükségük van plusz tőkére, a bank ezekben az üzletekben részt tud venni. Az átláthatóság növekedésével továbbá a cégek biztonságosabbá válnak, akár hitelezés szempontjából is, és még a részvényeiket is kínálni tudják a befektetőknek.

Egy mostani pályázat során az OTP négy cég tőzsdére lépését segíti, ezek 10 millió forintot kapnak a folyamat végrehajtásához. Wolf László elmondása szerint azt kell vállalniuk, hogy 2025 év végéig a részvényeiket bevezetik a tőzsdére, és vállalni kell az ehhez szükséges átalakulást, az együttműködést a BÉT-tel és az OTP-vel.

Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója a lehetőségről szóló közleményben hangsúlyozta, az együttműködés kulcsfontosságú a vállalatok tőzsdére lépésének az ösztönzésében, az OTP Bank ugyanis nem csak egy óriás kereskedelmi bank, de befektetési szolgáltató, illetve tőkepiaci szereplő is, és a legnagyobb hazai blue chip kibocsátójaként a tőzsdei jelenlét lehető legmélyebb ismerője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A hannoveri villamosok HÉV-ként való használata csak végső megoldás lehet
Bolla Tibor az InfoRádióban

A hannoveri villamosok HÉV-ként való használata csak végső megoldás lehet

Hétfőn először ült össze főváros Klímavédelmi, Közlekedési és Városfejlesztési Bizottsága, amelynek ülésén úgy döntöttek, megvizsgálják, hogy a múlt héten nyilvánosságra került HÉV-vonalak ritkítása ügyében a főváros tudna-e segíteni a felszabaduló régi villamosaival.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×