eur:
400.79
usd:
367.56
bux:
74428.1
2024. október 14. hétfő Helén
Nyitókép: Pixabay.com

Hat számjegyű ingyenpénzt adnak vidéken - ezt kell hozzá vállalni

Egyre több falu ad támogatást a beköltözőknek. A legújabb Eperjes, amely egymillió forintot ígér azoknak a családoknak, akik többek közt vállalják, hogy legalább egy évtizedig a településen élnek.

Mint arró az Infostart is beszámolt, a Békés vármegyei Eperjes egymillió forint támogatást ad azoknak a családoknak, akik a településre költöznek, feltéve, hogy legalább tíz éven át ott élnek, a szülők pedig bemutatják az erkölcsi bizonyítványukat, és igazolják, hogy dolgoznak. Ám amennyiben a vállalt határidő előtt elköltöznek, az összeget kamatostul vissza kell fizetniük az önkormányzatnak.

Kabai Mátyás polgármester a delmagyar.hu-nak elmondta, hogy emellett felújíttattná a kihasználatlan épületeket, amelyekből van néhány. Az elmúlt öt évben a település lélekszáma 495-ről 420-ra csökkent. A faluban akár már 3-5 millió forintért is lehet házat venni, így a támogatás mértéke felettébb magasnak tekinthető.

Az egyforintos telkek feltétele Tolnanémediben is az, hogy a beköltöző legalább 10 évig életvitelszerűen ott lakjon. „Ezek a lakótelkek jó helyen vannak, víz, villany be van vezetve. Paks és Tamási tőlünk 30 kilométerre, Szekszárd 60-ra van. Egy Pest közeli településnek ez a távolság nem számítana soknak, de a vidéken élők kényelmesebbek – magyarázta Vígh László polgármester a teol.hu-nak.

A szintén Tolna vármegyei Bátaapáti már két évtizede jelképes összegért árul közművesített területeket az odaköltözőknek. Eddig 35 telekből négyet adtak el. A telkek egy részével az a probléma, hogy nagyon meredek helyen vannak, így például télen nehéz megközelíteni az ott felhúzott épületeket – olvasható a vg.hu összefoglalójában.

„Jelenleg a telek négyzetméterét 300 forintért kínáljuk, de van feltételünk: a területre beépítési kötelezettséget írunk elő, amikor eljut valaki a födémig, egymillió forinttal támogatjuk” – mondta a gazdasági lapnak Koroknai Róbert polgármester, aki a településre olyan embereket, családokat vár, akik szeretnének életvitelszerűen Bátaapátin élni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
Hirtelen fordult a forint árfolyama

Hirtelen fordult a forint árfolyama

Múlt hét második felében ismét 400 fölé gyengült a forint az euróval szemben, és most is a fontos szint felett tartózkodik. Délelőtt jelentősebb erősödésbe kapcsolt a forint, és közel került a 400-hoz, ám délután a dollárerősödéssel a forintra is nyomás helyeződött. A héten több olyan esemény is lesz, amelyek hatással lehetnek a hazai fizetőeszköz árfolyamára, ám inkább a hét második felében jönnek fontos makroadatok, és hazai kormányzati bejelentések. Csütörtökön rendezzük meg a Portfolio Budapest Economic Forum konferenciáját, amelyen a magyar gazdaság kilátásai mellett szó lesz a forintról is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 14. 18:52
×
×
×
×