eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. augusztus 30. péntek Rózsa
Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter (j4) Nguyen Thanh Nghi vietnami építésügyi miniszterrel (b6) tárgyal a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium Tükörtermében 2024. augusztus 30-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

A vietnami építésügyi miniszterrel tárgyalt Navracsics Tibor

A város- és vidékfejlesztés magyarországi tapasztalatairól tárgyalt Nguyen Thanh Nghi vietnami építésügyi miniszter Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszterrel pénteken Budapesten.

Az ázsiai ország politikai vezetése azt igyekszik felmérni, hogy ezekből mi és miképp hasznosítható Vietnamban, és ebben milyen szerepet tölthetnek be az önkormányzatok, illetve a civil szervezetek. A megbeszélés után a magyar tárcavezető a közmédiának azt mondta, hogy Magyarország és Vietnam kapcsolata meglehetősen szoros a gazdaságban, az igazságügyben és a külpolitikában, és abban bíznak, hogy a településfejlesztéssel ez a kör most tovább bővíthető.

Navracsics Tibor emlékeztetett: az Országgyűlés tavaly fogadta el az új területfejlesztési törvényt, amelynek lényeges eleme a partnerség és a térségi szemlélet. A miniszter beszámolója szerint a vietnami döntéshozók is hasonló rendszerben gondolkodnak, delegációjuk látogatásának egyik célja pedig éppen az volt, hogy megismerjék a magyarországi tapasztalatokat az új jogszabály bevezetése óta. Megállapodtak, hogy folytatják az eszmecserét ebben a témában – tette hozzá.

Nguyen Thanh Nghi a közmédia kérdésére elmondta, hogy a küldöttségben országuk építésügyi minisztériumának, illetve parlamentje gazdasági bizottságának tagjai vettek részt. Kiemelte: Vietnamban egyre gyorsul az urbanizáció, ezért nagy szükségük van arra, hogy betekinthessenek a magyar településfejlesztési tapasztalatokba. A miniszter szerint a találkozó rendkívül hasznos volt számukra, egyúttal reményét fejezte ki, hogy folytatódik az együttműködés a magyar társszervekkel.

Címlapról ajánljuk
Új menekültügyi és biztonsági intézkedéseket fogadott el a német kormány

Új menekültügyi és biztonsági intézkedéseket fogadott el a német kormány

A múlt heti, egész Németországot megrázó, egy illegális menekült által elkövetett terrortámadás után a biztonság megszilárdítása érdekében semmi nem maradhat úgy, ahogy eddig volt. Ezt jelzi, hogy rendkívüli egyeztetésre került sor a szociáldemokrata kancellár és a konzervatív ellenzék vezetője között, továbbá rendszeressé teszik a kormány és a tartományok közötti, az illegális bevándorlás megfékezését célzó konzultációkat. A hárompárti koalíciós kormány pedig rendkívüli ülésén intézkedéscsomagot fogadott el mindennek alátámasztására.

Megvan, milyen referenciához köthetik a magyar minimálbért

Hároméves megállapodás körvonalazódhat a minimálbérről és a bérminimunról a munkavállalók és a munkaadók között. Utóbbiak nyitottak arra, hogy a bérminimum európai sajátosságot jelentő magyar feltételei valamilyen formában megmaradjanak. A kormány szeptember 18-án száll be az egyeztetésbe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
A Molban volt nagy sztori pénteken

A Molban volt nagy sztori pénteken

Kis sávban mozognak pénteken a vezető részvényindexek, az európai és az amerikai részvénypiacok is csak minimális mértékben mozdultak el. A magyar tőzsdén a Molban volt a legnagyobb sztori, több mint 5 százalékot esett az árfolyam, miután kiderült, hogy Ukrajna akár már 2025-ben leállíthatja az olajszállítást a Barátság kőolajvezetéken, a hír cáfolata után azonban visszahúzták az olajcég részvényárfolyamát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×