eur:
387.56
usd:
357.43
bux:
68169.13
2024. május 17. péntek Paszkál
Close Up hand. Businessman signing the agreement in the contract.
Nyitókép: AmnajKhetsamtip/Getty Images

Már nem az államé a Petőfi laktanya - ennyiért adták el

Az épületegyüttes nem azonos a Budaörsi úti létesítménnyel, de így is nagy hasznot hozhat a magányos ajánlattevőnek.

A Magyar Állam eladta az egykori Honvéd Folyami Flottilla bázisául szolgáló egykori újpesti Petőfi laktanyát, amely nem azonos a Budaörsi úti, közelmúltban nevet váltott épületegyüttessel. Az ingatlan – a telek és a hozzá tartozó épületek – több mint kétmilliárd forintért talált új tulajdonosra, a licitre egy ajánlat érkezett, ami nyert is, derül ki az Index cikkéből.

A Külső Váci út 119. szám alatt található volt laktanyaépület és a 63 333 négyzetméteres telek vevője ismeretlen, vételára azonban nem, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) oldaláról kiderül: 2,2 milliárd forint.

Az ingatlan korábban honvédségi laktanyaként működött, amelynek használatával a honvédség az 1990-es évek legvégén, a 2000-es évek legelején hagyott fel.

Az ingatlanon több darab, korábban különböző funkciót betöltő, jellemzően az 1970-es, 1980-as években épült, jellegtelen, lapos tetős kockaépület, valamint egy betonelemekből előre gyártott garázssor és egy betonból épült úszómedence található. Ezek mára rendkívül leromlott műszaki állapotba kerültek a sok éve tartó használatlanság miatt.

Április 11. és 15. között lehetett licitálni, egy ajánlat érkezett, az nyert. Más érdeklődő nem is volt.

A telken - ha valósak a korábbi tervek - egy befektető 384 lakást építhet majd.

Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×