eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Bed in hallway. The concept of working stressful environment
Nyitókép: sudok1/Getty Images

Plusz pénzhez jutnak az eladósodott kórházak

63,4 milliárd pluszforrást biztosít a Kormány a kórházak adósságrendezésére

A belügyminisztérium közleménye szerint a kormány elkötelezett a kórházak likviditási problémáinak mielőbbi rendezésében, ezért működési támogatást biztosít az egészségügyi intézményeknek.

Ennek megfelelően 63,4 milliárd forint működési támogatást kapnak a járó-és fekvőbeteg ellátást nyújtó állami, önkormányzati, egyházi tulajdonban álló egészségügyi szolgáltatók, továbbá a felsőoktatási intézmény részeként működő klinikai központok.

A működési támogatást 2024. április 30-ig utalványozza az egészségügyi szolgáltatók részére a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, a kiegyenlítés feltételeit a kormányrendelet tartalmazza.

2023 novemberében az egészségügyi intézmények lejárt kötelezettségállományának csökkentése érdekében több mint 90,2 milliárd Ft összegű támogatás kifizetésére került sor.

Címlapról ajánljuk
Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.

Robert Fico méltatta Orbán Viktor moszkvai útját

A szlovák kormányfő azt mondta, ha egészséges lenne csatlakozott volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×