eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter beszél a Gazdaságfejlesztési Minisztérium, valamint a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete és a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete közötti együttműködési megállapodás aláírása után a minisztériumban 2023. november 10-én. A megállapodás célja, hogy tovább erősítse a hazai logisztikai és közúti fuvarozói ágazatot, különös tekintettel annak nemzetgazdaságban betöltött szerepére.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Megelégelte az üzemanyagok árának emelkedését Nagy Márton, berendelte a Mol képviselőit is

Még a hétre egyeztetésre hívta be hivatalába a nemzetgazdasági miniszter a Molt és a Magyar Ásványolaj Szövetséget (MÁSZ), mert a hazai benzinárak meghaladják a régiós középmezőny üzemanyagárait.

A tárcavezető egy más témában tartott sajtótájékoztatón elmondta: volt egy megegyezésük a Magyar Ásványolaj Szövetséggel, illetve ennek tagjaival, köztük a Mollal is, hogy a régiós középmezőnyben kell maradnia a hazai üzemanyagáraknak. Ám most úgy látják, hogy elcsúszás történt, ezért a hét második felére behívta Molt és a MÁSZ-t a minisztériumba, hogy átbeszéljék, hogyan képzeli el a megállapodás betartását a két szervezet.

"Fel fogom hívni a figyelmüket ennek betartására. A további lépés majd ennek a beszélgetésnek a következménye lesz. Az üzemanyagárak nemcsak az uráli típusú, vagy a Brent típusú olajárat követik le, vagy a finomítói kérdésköröket, hanem van benne profittartalom és más is. Aaz ár mindig egy sokelemes tényező, és amikor mi tárgyalunk az üzemanyagárakról, akkor megvizsgáljuk, hogy ezek a tényezők, ezek a tényezők – az input árak, szállítási árak, profit, marzs, stb. – indokoltak-e, és a szomszédos országok esetén hogy néz ki ez a felbontás" – magyarázta Nagy Márton.

Mint arról az Infostart is beszámolt, szerdától várhatóan drágulnak az üzemanyagok a benzinkutakon, miután emelkednek a nagykereskedelmi árak (és egyébként a világpiaci olajár is növekszik).

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×