eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Fiat

Szemmel jól látható termeléscsökkenés az olasz Stellantisnál

A Stellantis autóipari konszern olaszországi üzemeiben az év első három hónapjában közel tíz százalékkal csökkent a személy- és kisteherautók gyártása az előző év azonos időszakához képest - közölte pénteken a FIM-CISL szakszervezet.

A Stellantis olaszországi termelése 9,8 százalékkal 170 ezer járműre csökkent az év első három hónapjában. A Fiat márka központi üzemében, a Mirafiori gyárban a termelés 51 százalékkal csökkent az első negyedévben, ami egyrészt az új autó vásárlások ösztönzésére kialakítandó olaszországi rendszer késedelmére, másrészt az elektromos autók iránt világszerte csökkenő keresletre vezethető vissza. A Mirafiori üzem gyártja többek között a Fiat 500-as modell teljesen elektromos verzióját.

A szakszervezet az első negyedévi adatok alapján a Stellantis idei egész éves olaszországi gyártási volumenét 630 ezer járműre becsüli, szemben a tavalyi 751 ezerrel.

A Stellantis gyártási volumene évek óta csökkenő tendenciát mutat Olaszországban. A konszern tárgyalásokat folytat az olasz kormánnyal a trend megfordítását célzó tervről, melynek keretében az évtized végére évi egymillió járműre növelnék az olaszországi gyártási volument. A cég szerint a termelési cél elérése több tényezőtől függ, többek között az autóvásárlási ösztönzőktől, az alacsonyabb energiaköltségektől és az elektromos járművek töltőhálózatának a kiépítésétől.

Az első negyedéves adatokkal "a Stellantis még távolabb került a az egymilliós termelési cél elérésétől" - mondta Ferdinando Uliano, a FIM-CISL vezetője.

A Stellantis szóvivője közölte, hogy a vállalat általában nem kommentálja a szakszervezet által közölt termelési adatokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×