eur:
397.22
usd:
356.59
bux:
0
2024. október 1. kedd Malvin
Swap winter tires for summer tires - time for summer tires
Nyitókép: FotografieLink/Getty Images

Életveszélyes döntést hoztak az autósok

Még mindig nem állt vissza a korábbi szintre az európai abroncspiac, az eladások szinte mindegyik piaci szegmensben csökkentek, egyedül a személyautókra szánt gumiabroncsok esetében nem, ám az is csak a téli időjárásnak köszönhető – írja közleményében a Magyar Gumiabroncs Szövetség.

Az Európai Gumiabroncs-, és Gumigyártók Szövetsége (ETRMA) a napokban tette közzé tagjainak 2023 negyedik negyedévére vonatkozó értékesítési adatait, amelyek a csereként vásárolt, tehát nem az autógyáraknak értékesített abroncsok adatait összesítik. Eszerint az eladások minden piaci szegmensben csökkentek, kivéve a személyautókra szánt gumiabroncsok piacát, ahol a téli időjárás körülmények megnövelték a négyévszakos és a téli gumiabroncsok iránti keresletet.

Az ETRMA közleménye szerint az európai gyártók az egész évet tekintve valamennyi termékkategóriában negatív tendenciákról számoltak be 2022-hez képest. A visszaesésben leginkább érintett szegmensek a mezőgazdasági csereabroncsok voltak (–30 százalék), amit a teherautó-, és buszabroncsok (–17 százalék), a motorkerékpár- (–11 százalék) és a személyautó-abroncsok (–8 százalék) piaca követett.

„A legfrissebb számok megerősítik a 2022 júniusa óta megfigyelhető negatív tendenciákat" – közölte az adatok kapcsán Adam McCarthy, az ETRMA főtitkára. Hozzátette, mindez a kereslet csökkenésének köszönhető, amit a nyersanyagok, az energia és a bérköltségek inflációs költségszintemelkedése okoz, és nem tesz jót a keresletnek az sem, hogy a kereskedők leépítik a korábban felhalmozott készleteket, vagyis kevesebbet rendelnek a gyártóktól, amíg a raktárkészlet nem csökken a korábbi szintre.

Címlapról ajánljuk

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Támadásba lendült Izrael - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Támadásba lendült Izrael - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Tegnap este Izrael elkezdte támadni Libanon határmenti területeit, a piacokon egyelőre azonban mérsékelt reakciókat hozott az esemény. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a befektetők a menekülőeszköznek számító arany felé kezdtek el fordulni. Ami a tőzsdei mozgásokat illeti, Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telik a kereskedés, míg Európában a tegnapi esés követően kisebb felpattanás, Amerikában pedig kisebb esés jöhet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 30. 21:48
2024. szeptember 30. 19:01
×
×
×
×