eur:
388.67
usd:
361.72
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály
fotó: BKK
Nyitókép: BKK

Külföldön ajánlják Budapestet, a Kükládok az "ellenfél"

A világ legjobb úti céljai közé sorolta Budapestet a Condé Nast Traveler, az egyik vezető nemzetközi utazási médium év végi ajánlásában. A rangos elismerés azért is fontos, mert így a magyar főváros még nagyobb népszerűségre tehet szert a külföldiek körében - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Kiemelték: idén Magyarország fővárosa is bekerült a világ 24 legkiemelkedőbb látnivalóit felsorakoztató Condé Nast Traveler év végén megjelentetett listájára, amely a világ különböző helyein élő újságírók közreműködésével készül.

Budapest olyan úti célok mellett szerepel, mint Francia Polinézia, Mauritius vagy épp az Ausztráliában lévő Kimberley-régió. Továbbá a 24-es keretben Budapesten kívül csak 3 további európai úti cél szerepel: a görögországi Kükládok, Koszovó és az Egyesült Királyság Yorkshire-régiója.

Az ajánlásban kiemelik a magyar fővárosra jellemző egyedi építészeti stílusokat, termálfürdőket, és többek között olyan turisztikai attrakciókat állítanak fókuszba, mint

a Lánchíd, a Magyar Zene Háza és a Nemzeti Atlétikai Központ

- írták.

Felidézik, hogy Magyarországra nem először figyel fel a világsajtó. Tavaly Budapest előkelő helyen szerepelt a Time magazin ajánlott úti céljainak listáján. A brit Mirror magazin hasábjain pedig Európa legjobb fürdői között kapott helyet a Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda, valamint a Hévízi-tó. Tokajt pedig a világ legjobb kiemelt települései közé választotta az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO). Ezek az elismerések és ajánlások hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a korábbiaknál is több turista látogasson el a magyar fővárosba - közölte az MTÜ.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.

Élőben a BL-elődöntő: Real Madrid–Bayern München 0-0

A Borussia Dortmund már a június elsejei döntő résztvevője, ma este eldől, ki lesz az ellenfele. A Real Madrid és a Bayern München csatája nyolc napja Németországban 2-2-re végződött, aki most nyer a Bernabéuban, továbbjut. Döntetlennél hosszabbítás (esetleg tizenegyespárbaj) következik.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×