eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
e-autó, elektromos autó, parkolás, autótöltés,
Nyitókép: Pixabay

Egy európai ország, ahol már 80 százaléknál tart az elektromos autók beüzemelési aránya

Tavaly már csak minden ötödik járgány nem volt "villanyos" Norvégiában.

Norvégiában az elektromos autók tették ki az újonnan regisztrált személygépkocsik 82,4 százalékát 2023-ban, ami új világrekord, egyben felülmúlta a 2022. évi 79,3 százalékot - közölte a norvég Közúti Közlekedési Információs Tanács (OFV) kedden.

A Norvégiában 2023-ban eladott hat új autóból majdnem öt csak akkumulátorral működött. A Tesla részesedése a teljes piacon 20,0 százalékra nőtt a 2022. évi 12,2 százalékról, ezzel harmadik éve piacvezető.

Az olajtermelő Norvégia arra törekszik, hogy 2025-től minden újonnan regisztrált autó már csak zéró kibocsátású legyen - elektromos vagy hidrogénmeghajtású -, amit jelentős adókedvezményekkel támogat.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×