eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Computer Numerical Control for cutting and weld steel structure at industrial manufacturer. Engineer oder work to CNC machine for build steel frame at steel factory.
Nyitókép: Vithun Khamsong/Getty Images

Marad a „tűzszünet” a vámháborúban

Joe Biden amerikai elnök jóváhagyta annak a kvótarendszernek a kétéves meghosszabbítását, ami lehetővé teszi az uniós országok számára, hogy bizonyos mennyiségű acélt és alumíniumot vámmentesen exportálhassanak az Egyesült Államokba – áll a Fehér Ház közleményében.

A korábbi amerikai elnök, Donald Trump 2018-ban nemzetbiztonsági okokra hivatkozva 25 százalékos vámot vetett ki az EU-ból származó acélra és 10 százalékosat az alumíniumra. Az uniós országok erre válaszul vámmal sújtottak amerikai termékeket.

Az amerikai hatóságok 2022 januárjától felfüggesztették a vámok alkalmazását és helyette olyan kvótarendszert vezettek be, ami 3,3 millió tonna acél és 384 ezer tonna alumínium vámmentes behozatalát engedélyezi az EU-ból.

Joe Biden által csütörtökön aláírt rendelkezés 2025. december 31-ig lesz érvényben.

Az Európai Unió képviselői korábban bejelentették, hogy a közösség ugyancsak 2025-ig felfüggeszti az Egyesült Államokból érkező motorkerékpárok, ruházati és szeszes italok vámját.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×