eur:
397.79
usd:
359.05
bux:
74313.71
2024. október 1. kedd Malvin
Transport and logistic concept, Manager and engineer checking and controlling logistic network distribution and customer data for logistic Import export on global network backgroundForrás: Getty Images/ipopba
Nyitókép: Getty Images/ipopba

Parádés hír a magyar gazdaságról

Októberben 1,0 milliárd euró volt a termék-külkereskedelmi többlet, szeptemberhez képest az export kiigazított volumene nem változott, míg az importé 0,6 százalékkal csökkent - közölte második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal.

Ebben a hónapban a kivitel volumene 3,0 százalékkal nőtt, míg a behozatalé 2,5 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakihoz viszonyítva. Az aktívum 1,0 milliárd euró volt, az egyenleg 1,9 milliárd euróval javult az egy évvel korábbihoz képest.

Októberben a kivitel értéke 12,8 milliárd euró (4924 milliárd forint), a behozatalé 11,8 milliárd euró (4537 milliárd forint) volt.

Az egy évvel korábbihoz képest euróban kifejezve

az export értéke 1,1 százalékkal nőtt, míg az importé 13 százalékkal csökkent.

Naptárhatással kiigazítva a kivitel volumene 3,4 százalékkal bővült, míg a behozatalé 3,2 százalékkal mérséklődött - ismertette a KSH.

Címlapról ajánljuk
Küszöbön a hátraarc – Kína lemondhat a gazdasági világelsőségről?

Küszöbön a hátraarc – Kína lemondhat a gazdasági világelsőségről?

A folyamatos gazdasági lassulás miatt Kína szelete a világgazdaság tortájában zsugorodásnak indulhat – mondta az InfoRádióban a Danube Institute vezető kutatója. Horváth Csaba Barnabás szerint ezzel együtt az ázsiai ország megtarthatja az Egyesült Államok mögötti második helyét a világhatalmak rangsorában, ugyanakkor az újonnan iparosodó, gyorsan fejlődő dél-ázsiai országok is egyre kedvezőbb helyzetbe kerülhetnek.

Gulácsi Péter kimaradt a keretből, Angliából hívott meg újabb újoncot a kapitány

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte az októberi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre készülő keretét. A névsorban ismét szerepel újonc, a nyáron Angliába szerződött Szűcs Kornél. Még nagyobb meglepetés, hogy Gulácsi Péter, aki a legutóbbi forduló után is beválasztottak a Bundesliga „Hét csapatába”, kimaradt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×