eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
fotó: gondosora.hu
Nyitókép: gondosora.hu

108 milliárd forintot költenek el egy nyugdíjasokat érintő programra

Folytatódik a kormány által elindított Gondosóra program. Közölték, hogy a Gondosóra program a 65 év feletti állampolgárok részére díjmentesen igényelhető.

A csuklóra rögzíthető vagy nyakba akasztható jelzőeszköz révén az otthonukban élő emberek szükség esetén egyetlen gombnyomással jelezni tudják segítségkérési szándékukat - írták.

A Gondosóra program a Széchenyi Terv Plusz program keretében az európai uniós helyreállítási alap forrásából, 108,941 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból valósul meg, a projekt konzorciumi kedvezményezettjei a KSZG Kft. és a Digitális Kormányzati Fejlesztési és Projektmenedzsment Kft. - írták a közleményben.

A Gondosóra programra regisztrálni a www.gondosora.hu weboldalon vagy a 06-1 445-0080-as telefonszámon lehet - hívták fel a figyelmet a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Atomfegyverek, rezidens macska: így néz ki az új brit kormányfő első 72 órája

Atomfegyverek, rezidens macska: így néz ki az új brit kormányfő első 72 órája

Mivel telik Nagy-Britanniában az elsöprő győzelmet aratott, új miniszterelnök első napja? Sir Keir Starmernek levelet kell írni az atomtengerek kapitányaival, meg kell ismerkednie a rezidencia személyzetével... és az állandó lakóval: Larryvel, a macskával.

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×