eur:
393
usd:
363.47
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Uniós nyílt közbeszerzési eljárást nyert az MBH

Az MBH Bank konzorciuma nyerte az uniós források kihelyezésére szolgáló MFB Pont Plusz hálózat üzemeltetését. Az előző ciklusban közel 550 milliárd forintot folyósított az MBH Bank, illetve a csoport korábbi tagbankjai a vállalkozások fellendítésére az MFB Pontokon.

Az MBH Bank ajánlattevőként sikeresen vett részt az „MFB Pont Plusz vállalati hálózat kialakítása” elnevezésű európai uniós nyílt közbeszerzési eljárásban, és elnyerte a jogot a közvetítői feladatok folytatására, a Gránit Bankkal közös konzorciumban. A 2021-2027-es ciklusban így a két hitelintézet üzemeltetheti az MFB Pont Plusz vállalati hálózatot, ahol az európai uniós fejlesztési programokban elérhető forrásokat igényelhetik a vállalkozások.

„A szerződéskötést követően továbbra is lehetőségünk lesz arra, hogy országszerte kínáljunk európai uniós forrásból finanszírozott kedvezményes hiteleket elsősorban mikro-, kis- és középvállalati ügyfeleinknek" – mondta Illés Zoltán, az MBH Bank mikro- és kisvállalati üzletfejlesztésért felelős ügyvezető igazgatója.

A vállalkozások és magánszemélyek 2016-tól igényelhették a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által nyújtott hiteleket, amelyeket – többek között – technológiai fejlesztésre, innovációs célokra, foglalkoztatássegítésre vagy korszerűsítésre használhattak fel.

2023-ban a vállalati kihelyezés csúcsot döntött: az MBH Bank ebben az évben összesen 134 milliárd forintot helyezett ki, az ügyletek 98 százaléka a mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének fokozását célozta meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×