eur:
394.73
usd:
367.72
bux:
70538.84
2024. június 24. hétfő Iván
Car rides on an icy road. Slippery ice road.
Nyitókép: rbkomar/Getty Images

Itt a tél, fájdalmas áremelkedéssel szembesülnek az autósok

Akár egyharmadával is emelkedhettek a négyévszakos gumik árai.

Ideális időpont a gumicserére nincsen az időjárás kiszámíthatatlansága miatt. Amennyiben tartósan 7 Celsius-fok alá esik a hőmérséklet, akkor érdemes cselekedni és megválni a nyári abroncsoktól. Ez várhatóan pár hét múlva be fog következni – mondta a haon.hu-nak Horváth István debreceni szerviztulajdonos.

A szakember szerint "évről évre egyre többen választják a négyévszakos gumit".

"Inkább városi közledesére javasolják, mert extrém körülmények között, például hóban, fagyos úton, ónos esőben nem célszerű ezekkel az abroncsokkal közlekedni, mivel balesetveszélyes lehet" – figyelmeztetett Horváth István.

Az előző évekhez képest körülbelül 30-40 százalékkal emelkedett az ilyen abroncsok ára.

A középkategóriát tekintve egy 15 col átmérőjű kerék körülbelül 20-22 ezer forinttól elérhető, a jobb minőségnél csak a csillagos ég szab határt.

Tavaly februárban írtunk arról, hogy a személyautókra gyártott négyévszakos abroncsok iránti kereslet 35 százalékkal, a téli abroncsok iránt 9 százalékkal nőtt.

Címlapról ajánljuk
Hajnalig tartó ünneplés után most jön a napokig tartó álmodozás
helyszíni

Hajnalig tartó ünneplés után most jön a napokig tartó álmodozás

Hajnali fél kettő is elmúlt már, amikor a magyar válogatott autóbusza kigördült a stuttgarti stadion parkolójából, s elindult a csapat Weiler-Simmerberg felé, a szállásra. A szurkolók egy része még akkor is éltette a játékosokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
Kifakadtak a demokraták: Nem fogjuk lecserélni Bident!

Kifakadtak a demokraták: Nem fogjuk lecserélni Bident!

A The Hill arról ír, hogy egyes demokrata szenátoroknak elegük van abból, hogy a média folyton azzal nyaggatja őket, mekkora esély van Joe Biden lecserélésére mint a párt idei elnökjelöltje. Egyikőjük anonim módon úgy nyilatkozott, hogy az erről szóló találgatások "szaftosnak" hangzanak, de mindössze azt példázzák, hogy az újságíróknak "túl sok felesleges idejük van." Jól szemlélteti a politikus viszonyát a témához, hogy a felvetés hallatán az ujjaival pisztolyt formázva imitált egy fejét érő lövést.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×