eur:
387.52
usd:
358.07
bux:
66185.37
2024. február 23. péntek Alfréd
Az Európai Unió zászlói lengenek egy épület előtt Brüsszel európai negyedében 2022. augusztus 5-én. Augusztusban az európai uniós intézmények a nyári szünet miatt zárva tartanak.
Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Lapértesülés: ha a magyarok engednek Ukrajna kérdésében, jöhetne a pénz az EU-tól

Nyugati lapértesülések szerint küszöbön áll a Magyarországnak szánt EU-s pénzek befagyasztásának feloldása.

Magyarország 13 milliárd euróhoz juthat hozzá, ha a magyar kormány cserébe nem blokkolja többé az Ukrajnának szánt forrásokat - írja több nyugati lap alapján a portfolio.hu.

A Der Spiegel most arról értesült, hogy a tárgyalás valóban előrehaladott állapotban van, mindössze azt kérik, hogy a magyar politikai vezetés ne blokkolja tovább az Ukrajnának szánt támogatásokat.

A lap szerint első körben 13 milliárd euró (kb. 4960 milliárd forint) felszabadításáról van szó.

A Euronews szerint a források feloldása egyelőre közel sem konszenzusos álláspont a tárgyalásban résztvevő uniós képviselők részéről, sokan úgy látják, hogy Magyarország nem tett elég reformot a jogállamiság kérdésében és hogy Ukrajna támogatása továbbra is elégtelen.

Közben a Szabad Európa arról írt: négy EP-pártcsoport magyar és nemzetközi jogászok bevonásával elemzést készített, melynek lényege, hogy szerintük elégtelenek a magyar igazságszolgáltatási reformok és nem szabad feloldani a magyar források befagyasztását.

Címlapról ajánljuk
Milyen köztársasági elnök lesz Sulyok Tamás? – Schiffer András Aréna-interjúja

Milyen köztársasági elnök lesz Sulyok Tamás? – Schiffer András Aréna-interjúja

A kormánypártok Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét jelölik köztársasági elnöknek. Schiffer András ügyvéd, volt országgyűlési képviselő, az LMP korábbi frakcióvezetője az államfőjelölt kiválasztásának a szempontjairól, a leendő elnök erényeiről és hiányosságairól, valamint a nemzet egységének a kifejezéséről is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.23. péntek, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×