eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Pixabay

Olcsó elektromos járműveket gyártana Indiában a Tesla

A Tesla azt tervezi, hogy üzemet épít Indiában egy új, 24 ezer dolláros árkategóriás modell gyártására.

A Reuters hírügynökség belső forrásokból származó információi szerint a Tesla a helyi piacra és exportra olcsó elektromos járműveket gyártana a dél-ázsiai országban. A 24 ezer dolláros árkategóriába eső új Tesla autó tervét már a hónap elején megszellőztette a The Times of India nevű lap.

A Tesla vezetői májusban is folytattak tárgyalásokat indiai illetékesekkel egy autógyártó és akkumulátorgyártó bázis létesítéséről.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója júniusban találkozott Narendra Modi indiai miniszterelnökkel, és a megbeszéléseket követően jelezte cége szándékát egy „jelentős beruházás” végrehajtására az országban.

A Reuters hírügynökség értesülése szerint a Tesla képviselői minél hamarabb egyeztetnének az indiai kereskedelmi miniszterrel egy üzem létesítéséről, amely a 24 ezer dolláros árkategóriába eső új modell gyártására szolgálna.

A 2 millió rúpiás (24 ezer dolláros) elektromos autó így mintegy negyedével lenne olcsóbb a Kínában gyártott és 32 ezer dollár körüli áron kapható Model 3 típusnál.

A Reuters értesüléseit a Tesla és az indiai kereskedelmi minisztérium sem kommentálta.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×