eur:
395.32
usd:
368.55
bux:
71546.57
2024. július 2. kedd Ottó
50 EUR euro bank note standing on top of a pile of hungarian 20000 forint HUF Ft bank notes background. Currency devaluation illustration
Nyitókép: Getty Images/ Daniel Kadar

Illegális online szerencsejáték: mostantól blokkolják a magyar bankok a kifizetéseket

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága blokkoltatja a pénzforgalmat a játékosok számláin.

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) a bankokkal együttműködve megkezdi az illegális szerencsejátékokkal összefüggő bankszámlák pénzforgalmi blokkolását, vagyis az engedély nélküli szerencsejáték-oldalakkal kapcsolatos be- és kifizetések korlátozását 2023 júliusától – derült ki a hatóság közleményéből.

Ugyanezen időponttól a magyar bankok a törvénysértő szerencsejáték-oldalakra irányuló bankkártyás fizetéseket is visszautasítják.

Az SZTFH a pénzforgalmi blokkolással összefüggésben felhívja a figyelmet a szabálytalan online szerencsejáték veszélyeire is. Az ilyen oldalak amellett, hogy nem vetették alá magukat a kiskorúakat és sérülékeny csoportokat védő szigorú magyar előírásoknak, a játékosok személyes és banki adatainak védelmét sem biztosítják.

Az SZTFH hangsúlyozza, hogy a korlátozásokat követően az engedély nélküli oldalakon elért nyeremények kifizetése is bizonytalanná válik. A hatóság azt javasolja, hogy a játékosok tájékozódjanak az SZTFH honlapján arról, hogy az adott internetes oldal rendelkezik-e engedéllyel, mivel csak így biztosítható, hogy a játékos hozzájut a nyereményéhez, és nem élnek vissza személyes és banki adataival.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×