eur:
394.7
usd:
367.78
bux:
72288.23
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Különböző névértékű Magyar Állampapír Plusz (MÁP Plusz) a budapesti Mammut postán 2019. november 4-én. Ezen a napon a Magyar Posta Zrt. megkezdte a MÁP Plusz értékesítését nyomtatott formában. A nyomdai állampapír hat címletben, tízezer forinttól kétmillió forintig vásárolható meg közel 2200 postai szolgáltató helyen.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Kötelező levelet kap majd a bankjától, hogy mennyit nyert volna, ha...

Tájékoztatniuk kell a bankoknak az ügyfeleiket arról, hogy mekkora hozamot értek volna el, ha állampírban tartják a pénzüket.

Ahogy arról már beszámoltunk, a szerda esti Magyar Közlönyben több változás is megjelent. A többi között az is, hogy a meglévő 15 százalékos kamatadón túl 13 százalékos szociális hozzájárulást (szocho) is kötelező lesz fizetni július 1-je után, az akkortól keletkező kamatok, továbbá az újonnan vásárolt értékpapírok árfolyamnyeresége után.

A dokumentumban benne van az is, hogy a bankoknak figyelemfelhívó értesítést kell küldeniük ügyfeleiknek arról, hogy mennyi kamatot érhettek volna el, ha állampapírban tartják a pénzüket. A Portfolio összefoglalója szerint ebben a hitelintézet számítással, áttekinthető táblázatos formában kell bemutassa, hogy a meghatározott referencia-időszakban mekkora hozamot érhetett el, aki 100 000 forintért, 500 000 forintért és 1 000 000 forintért a magyar állam által kibocsátott, magánszemélyek által is megvásárolható állampapírt vett vagy jegyzett és folyamatosan tartott.

A figyelemfelhívó értesítésben a 2022. október 1-jén a legutoljára kibocsátott és vásárolható vagy jegyezhető Diszkont Kincstárjegy, a lakossági állampapírok vonatkozásában a Kincstári Takarékjegy és Bónusz Magyar Állampapír állampapírok közül állampapírtípusonként legalább egy állampapírba történő befektetéssel elérhető hozam bemutatása szükséges.

A hitelintézet a figyelemfelhívás során az említett összegek esetében a Magyar Nemzeti Bank adatai alapján kell bemutatni, hogy mekkora kamatot érhetett volna el az ügyfél ezekkel a forintbetétekkel.

Címlapról ajánljuk
Orbán Balázs a Patrióták Európáért megszületéséről és az új politikai szövetség jövőjéről

Orbán Balázs a Patrióták Európáért megszületéséről és az új politikai szövetség jövőjéről

Nem mi leszünk az egyetlenek, akik fújják ebben az együttműködésben a passzátszelet, de mint alapító a Fidesz–KDNP biztos, hogy megkerülhetetlen szereplője lesz az együttműködésnek – mondta Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke a vasárnap bejelentett kezdeményezésről. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a nemzeti konzervatív pártok együóttmáködési esélyéről, a közös fellépés esélyéről és egy páneurópai párt felépítésének a lehetőségéről is.

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×