eur:
394.99
usd:
367.8
bux:
72094.79
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Nyitókép: Szentkirályi Alexandra/Facebook

Szentkirályi Alexandra: nem hagyunk nyitva semmilyen kiskaput – videó

A kormány nemcsak az országon áthaladó ukrán gabonát és annak útját ellenőrzi, hanem a korábban ide érkezett termények minőségét is – írja közösségi oldalán a kormányszóvivő, aki a Nébih laboratóriumában járt, megtekintve, hogyan zajlanak a mikotoxin vizsgálatok.

„Nem engedünk abból, hogy csak kiváló minőségű és biztonságos élelmiszer kerüljön a magyar emberekhez, hogy csak megfelelő takarmány kerüljön a magyar gazdákhoz. Továbbra sem hagyunk nyitva semmilyen kiskaput, hazánkba nem kerülhet forgalomba szennyezett gabona!” – fogalmaz kormányszóvivő.

A bejegyzés szerint a napokban elrendelt célellenőrzés során minden – körülbelül 700 – hazai gabonatárolót felkeresnek az élelmiszerlánc-felügyeleti szakemberek és mintát vesznek az ott elhelyezett, de korábban nem vizsgált ukrán gabonatételből.

„Az uniós rendelet ellenére sem engedjük hogy ukrán gabona ellenőrizetlenül jusson az országba. A hazai importtilalom bevezetése mellett a szakemberek az Agrárminisztérium rendelkezése szerint országosan minden hazai gabonatárolót felkeresnek, célellenőrzést végeznek, és a szükséges mintákat meg is vizsgálják” – tette hozzá videóüzenetében Szentkirályi Alexandra.

A veszélyes méreganyagok kiszűrése hazánkban is szigorú szabályozás alá esik, rendszeres ellenőrzésük indokolt és szükséges. A magyar élelmiszerek a szigorú szabályozásnak és a rendszeres ellenőrzéseknek köszönhetően a világon a legbiztonságosabbak közé tartoznak.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Visszatért a Földre a Hold távoli oldaláról gyűjtött ritka kőzetmintákkal a kínai űrszonda. Kiss László csillagász, akadémikus, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója szerint a küldetés különlegessége, hogy először érkezett vele olyan holdi kőzetminta, amelyet egy szonda a Hold távoli, Földről nem látható oldalán gyűjtött.

Emmanuel Macron táborát "majdnem sikerült eltörölni" - jelentette ki Marine Le Pen

A Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulójában a voksok nagyjából 34 százalékával az IFOP, Ipsos, OpinionWay és Elabe közvélemény-kutató cégek exit poll felmérései szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×