eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Lángost árulnak a mogyoródi Hungaroringen a Forma-1-es Magyar Nagydíj első és második szabadedzésének napján, 2014. július 25-én.
Nyitókép: MTI/Marjai János

Közelíti az 1000 forintos határt a balatoni lángos

Jelentősen megemelte sima lángosának az árát egy közismert balatoni bisztró. Már csak pár forint választja el azt az 1000 forinttól.

A badacsonyi hajóállomás környékén működő Badacsony Bisztró két hete nyitott meg a téli szünet után. Frissített étlapja online is elérhető, amely alapján tavaly nyár óta lángosai jellemzően 25-45 százalék körül drágultak - írja a G7.

A gazdasági lap számításai szerint ez 43 százalékos áremelkedés, hiszen tavaly még csak 650-ért adták.

Az Infostart tapasztalatai szerint tavaly Alsóörsön 800 Ft-ot kértek a sima lángosért. A békásmegyeri piacon pedig idén emelkedett 550 forintra a lángos ára a tavalyi 400 forint után. A gazdasági lap szerint viszont Alsóörsön idén már 1000 forintot kérnek. Más kérdés, hogy

a budapesti Római-parton már tavaly is 1000 forintba került a sima lángos.

Arról már nem is beszélve, hogy 2018-ban Bécsben 4 eurót kértek a "magyar" lángosért. Ez mostani árfolyam melett legalább 1550 forint lenne.

fotó: Infostart
fotó: Infostart

A cikk szerint az évről évre növekvő árak miatt volt olyan lángosozó, amely már tavaly is érezte, hogy csökkent a forgalom (bár a bevétel nem), most pedig többen is említették, hogy az elmúlt évek legnehezebb időszakára készülnek. “Túléltünk két pandémiás meg egy háborús nyarat, de ez lesz a legnehezebb. Mostanra fognak az emberek úgy leereszteni anyagilag, hogy örülünk, ha lejönnek egyáltalán hozzánk” – mondta a keszthelyi lángosos.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×