eur:
394.57
usd:
365.4
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Kiderült, csökken-e Magyarországon is az elektromos autók ára

A Mustang Mach-E Európában nem lesz olcsóbb, és a Volkswagen háza táján sem várható árcsökkentés, de kép azért ennél összetettebb.

A Tesla január közepén világszerte mintegy 2,3-4,5 millió forinttal csökkentette elektromos autói árát, majd nem sokkal később a rivális Lucid is 2,7 millió forinttal megvágta az amerikai árat. Aztán jött a Ford, mely az Egyesült Államokban kiviteltől függően maximum 5 900 dollárral, vagyis átszámítva mintegy 2,1 millió forinttal csökkentette az általunk is alaposan letesztelt Mustang Mach-E árát – írja a hvg.hu.

Most kiderült, hogy az elektromos Mustangok európai ára ennek ellenére sem fog csökkenni: 28,4-36,9 millió forintos áron jegyzik a Mach-E-t, mely ily módon jelentősen drágább a 20-26,5 millió forintos Tesla Model Y-nál.

A Volkswagen első embere, Oliver Blume pedig úgy nyilatkozott, hogy a német gyártó nem kívánja követni a Tesla példáját, és nem csökkenti elektromos modelljeinek árát.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×