eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Facebook/ Mustang Mach-E

Újabb elektromos autó árát csökkentik, miközben egyre drágább a töltés

A Tesla és a Lucid Air példáját követve most a Ford tette meg a lépést.

A Tesla január közepén 2,3-4,5 millió forinttal csökkentette elektromos autói árát, nem sokkal később a rivális Lucid is mintegy 2,7 millió forintos árcsökkentés mellett döntött. Most a Fordon a sor, ami az Egyesült Államokban mérsékelte a Mustang Mach-E árát – írja a hvg.hu.

A tisztán elektromos Mustang ára kiviteltől függően maximum mintegy 2,1 millió forinttal csökkent. Az árcsökkentést követően a modell ára átszámítva 17,1-25,7 millió forint körül mozog.

Jelenleg Magyarországon 28,4 millió forinton nyit a Mach-E.

Ezért az összegért egy 269 lóerős és 440 kilométeres hatótávú példány vezethető haza. A 487 lóerős és 490 kilométeres hatótávú csúcsmodell hazai alapára 36,9 millió forint.

Miközben a villanyautó árak egymás után csökkennek, a magyarországi töltőszolgáltatások az egekbe emelkedik. Legutóbb a Mol Plugee emelte meg árait mintegy 61-67 százalékkal, azt megelőzően pedig a TEA és a Mobiliti is hasonló lépést tett. Utóbbi cégnél az ultragyors töltés ára január 1-én 150-ről 415 forintra emelkedett.

Az áremeléseket követően adott esetben 10–18 liter üzemanyag árából lehet megtenni 100 kilométert egy köztéri csatlakozón feltöltött elektromos autóval. Ezt az árszintet korábban csak az autópályák melletti leggyorsabb Ionity töltők esetében alkalmazták.

Címlapról ajánljuk
A georgiai futballcsoda nyomában – a szovjet idők klasszisaitól az Eb-nyolcaddöntőig

A georgiai futballcsoda nyomában – a szovjet idők klasszisaitól az Eb-nyolcaddöntőig

Az Európa-bajnokság eddigi legnagyobb meglepetését – pozitív értelemben – a georgiai válogatott okozta, amely vasárnap este kilenc órától története legnagyobb mérkőzését játssza Kölnben, a spanyolok ellen. Százéves grúz-georgiai futballtörténelem, magasságokkal és mélységekkel.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×