eur:
394.52
usd:
365.77
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Egy 1850 körül készült colt az Oklahomából érkezett cowboy-kiállítás anyagának kibontásán, a szegedi Móra Ferenc Múzeumban 2022. május 31-én. A Legendás vadnyugat című kiállítást az idei Múzeumok Éjszakáján, június 25-én nyitják meg.
Nyitókép: Egy 1850 körül készült colt a szegedi Móra Ferenc Múzeumban 2022. május 31-én. MTI/Rosta Tibor

Magyar kézbe magyar Coltot!

Kézifegyvergyártó közös vállalatot alapít Magyarországon a cseh Colt CZ Group és a magyar állami N7 Holding a magyar hadsereg ellátására lőfegyverekkel - jelentette be csütörtökön a Colt CZ.

A Colt CZ 51 százalékos tulajdonrészével tervezett közös vállalat létesítése a 2023 első negyedévének a vége felé esedékes hatósági jóváhagyástól függ. A vállalkozás a magyar fél által biztosított és a legmodernebb technológiával felszerelt üzemegységben működik majd.

"A vállalkozás célja a magyar fegyveres erők ellátása modern kézifegyverekkel és az ehhez szükséges saját gyártókapacitás kiépítése Magyarországon" - mondta Jan Drahota, a Colt CZ vezérigazgatója.

A megállapodás előzménye a Colt CZ és a magyar állam által 2018-ban aláírt technológiatranszfer-megállapodás, melynek keretében Magyarország licencet szerzett a Colt egyes termékeire.

A korábban CZG-Ceska Zbrojovka Group néven ismert cseh vállalat 2021-ben vásárolta meg az amerikai Colt márkát.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×