eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Várakozó kamionok az M5-ös autópályán a röszkei határátkelőhely közelében 2014. február 4-én, miután a szerb határrendőrség engedélyezte a tehergépjárművek belépését Szerbiába. A rossz útviszonyok és a rendkívüli időjárás miatt a szerb hatóságok öt nappal korábban, 2014. január 31-én korlátozták a kamionforgalmat.
Nyitókép: MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Iszonyatos mennyiségű sóval készül az M5-ös sztráda üzemeltetője a télre

Napközben kétóránként, 22 és 6 óra között pedig négyóránként monitorozzák az autópálya állapotát az M5-ös sztráda üzemeltetői a téli időszakban. Az AKA bemutatta felkészülési számait.

Az M5-ös autópályán november 10-től kezdődik a téli műszak. Az újhartyáni, a kiskunfélegyházi és a balástyai üzemmérnökségeken felkészítették és ellenőrizték a téli üzemeltetésben résztvevő gépeket és adaptereket - áll az AKA közleményében.

Az AKA Alföld Koncessziós Autópálya Zrt. beszámol még arról is, hogy sótárolóikban

7040 tonna nátrium-klorid és 18 tonna kálcium-klorid áll rendelkezésre.

Minden mérnökségen 12 órás váltásban 1-1 fő vezetőügyeletes irányítja a szolgálatot, a gépkocsivezetők szintén 12 órás váltásban dolgoznak, míg a diszpécser- és útellenőri szolgálat a nap 24 órájában biztosítja a balesetmentes közlekedést.

A balesetmentes és folyamatos közlekedés érdekében az üzemeltetőjük fokozottan figyeli és ellenőrzi az autópálya állapotát. Rendszeresen végeznek útellenőrzést a teljes úthálózaton, napközben kétóránként, 22 és 6 óra között pedig négyóránként monitorozzák az autópálya állapotát.

Felhívják még a figyelmet, hogy "a bajba jutott utazók a két kilométerenként elhelyezett segélykérő telefonokon keresztül kérhetnek segítséget"

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×