eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Budapest, 2020. október 27. A Vodafone Magyarország Zrt. központi irodaházának homlokzata a világcég logójával a főváros IX. kerületében a Lechner Ödön fasor 6-ban. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Duplán nyerhet a Vodafone felvásárlásával a 4iG

Hitelminősítői eredmény érkezett.

A berlini központú a Scope Ratings GmbH (Scope) hitelminősítő minden évben áttekinti és elemzi a 4iG vállalatcsoport pénzügyi helyzetét. Annak idei minősítését - „felülvizsgálat alatt” megjegyzéssel - függőben tartja, és a jelenlegi B+ kibocsátói és B+ fedezetlen adósság (NKP kötvény) besorolás nyitott marad a korábban bejelentett Vodafone Magyarország tranzakció lezárásáig. Annak teljesülése ugyanis tovább javíthat a vállalatcsoport hitelmutatóin és üzleti kockázati profilján.

A Scope jelentése szerint a 4iG hitelminősítése, üzleti és pénzügyi kockázati profilja javulhat a jelenleg folyamatban lévő tranzakciós ügyletektől függően.

A magyar infokommunikációs cégcsoport

várhatóan ez év végén zárja a Vodafone Magyarország felvásárlását célzó folyamatot,

ezért a jelentős mobil és vezetékes szélessávú internet piaci részesedés, valamint a magas EBITDA-marzs lehetősége kedvező hatással lehet a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett tőkepiaci társaság kockázati profiljára. A Scope elemzése hozzátette: a kilátásban lévő Vodafone-ügylet struktúrája nagy mértékben befolyásolhatja a 4iG kibocsátói- és adósságbesorolását.

A pozitív várakozás mellett a Scope felülvizsgálat alá helyezte a 4iG jelenlegi kibocsátói- és adósságminősítését. A hitelminősítő a következő hónapokban továbbra is szoros figyelemmel kíséri a Vodafone-akvizíció fejleményeit, valamint a 4iG egyéb akvizíciós tevékenységét. Ezek eredményétől függően a Scope akár két fokozattal is felminősítheti az infokommunikációs vállalatcsoportot.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×