eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
A Suzuki a magyar népautó
Nyitókép: Pixabay

Nagyobb a baj, kiderültek a részletek a Suzukik visszahívásáról

Összesen 551 ezer autót érint a fékrendszer hibája, a garancián túliakat is ingyen javítják.

Mint az Infostart beszámolt róla, a fékrendszer hibája miatt mintegy 66 ezer hazai Suzuki személyautót kell szervizbe vinni, ahol az összes érintett modell esetében ingyenesen elvégzik a javítást.

A hvg.hu most azt írja, hogy a termékvisszahívási kampány világszerte több mint félmillió, egész pontosan 551 479 kocsit érint.

A vákuumszivattyú visszacsapó szelepét

  • a K10C, K14C és K14D motorral szerelt esztergomi gyártású Vitarakákon és S-Cross-okon
  • a K10C erőforrású japán Swifteken
  • a K14C, illetve K14D motorra épülő japán Swift Sportokon
  • a K10C motoros indiai gyártású Balenókon

kell cserélni.

A már nem garanciális autók esetében is ingyenes alkatrészcseréről hamarosan értesítést fognak kapni a tulajdonosok, és mivel a visszahívási kampány már elindult, az ügyfelek máris kereshetik a márkaszervizeket időpont-egyeztetés céljából. A Suzuki online rendszerének segítségével alvázszám alapján bárki egyszerűen leellenőrizheti, hogy a kocsija értintett-e a visszahívási kampányban.

A gyártó közlése szerint a fékrásegítő működéséhez szükséges vákuumot előállító szivattyú visszacsapó szelepe a motorolaj egyes összetevőinek hatására megdagadhat. A megdagadt szelep ideiglenesen elzárhatja a vákuum útját a fékrásegítő felé. A fékrendszer ebben az esetben is működőképes marad, de a vezetőnek nagyobb pedálerőt kell kifejtenie a fék működtetéséhez.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×