eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Close up of womans hand typing on computer keyboard in the dark against colourful bokeh in background, working late on laptop at home
Nyitókép: d3sign/Getty Images

Leállt Európa réztermelése - támadás miatt

Az informatikai rendszereket jelenleg is vizsgálják.

Kibertámadás érte csütörtök éjjel Európa legnagyobb réztermelő cégét, az Aurubist, amit miatt a vállalat informatikai rendszere leállt, és le kellett választani az internetről.

"Az informatikai rendszereket jelenleg is vizsgálják" - közölte a cég pénteken, hozzátéve hogy egyelőre nem világos, pontosan milyen léptékű a kár.

A német kiberbiztonsági ügynökség (BSI) korábban a héten figyelmeztetett, hogy a kibertámadások veszélye magasabb, mint valaha, ami összefügg az ukrajnai háborúval. A BSI szerint ugyanakkor nem folyik összehangolt kiberhadviselés német célpontok ellen.

Az év elején hasonló támadás ért egy műholdas kommunikációs céget, amely több ezer szélturbina vezérléséért volt felelős.

Címlapról ajánljuk

Örülhet a radikális jobboldal az exit poll szerint

A Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulójában a voksok nagyjából 34 százalékával az IFOP, Ipsos, OpinionWay és Elabe közvélemény-kutató cégek exit poll felmérései szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×