eur:
394.49
usd:
367.14
bux:
71685.14
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) neve a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) korábbi székházán Budapesten 2013. október 1-jén. Szeptember 16-án Országgyűlés elfogadta az MNB-ről szóló törvényt, amely összevonja a jegybankot és a PSZÁF-ot, ez utóbbi megszüntetésével.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Döntött az alapkamatról a jegybank

Marad az eddigi szint.

Nem változtatott a jegybanki alapkamat 13,0 százalékos szintje. Erről a Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa döntött.

A testület közölte: az alapkamat jelenlegi szintjének tartós fenntartása összhangban van az árstabilitási cél elérésével a monetáris politikai horizonton belül.

A monetáris tanács kedden nem változtatott a jegybanki alapkamat 13,0 százalékos szintjén és a kamatfolyosó két szélét sem módosította.

A szigorú monetáris kondíciók tartós fennmaradása biztosítja az inflációs várakozások horgonyzását és az inflációs cél fenntartható módon történő elérését - írták.

Az MNB szerint az elmúlt hónapban alkalmazott, bankközi likviditást szűkítő eszközök hatékonyan erősítik a monetáris transzmissziót. Emellett a gyorsan változó kockázati környezetben a piaci stabilitás fenntartása is kulcsfontosságú az árstabilitás eléréséhez - tették hozzá.

Címlapról ajánljuk
Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Fél év alatt világverővé vált a magyar tőzsde

Fél év alatt világverővé vált a magyar tőzsde

Miközben a világ több részén háború zajlik, a kamatszint globálisan magas, és az infláció felett korai lenne győzelmet hirdetni, addig a tőzsdék köszönik szépen, jól vannak. Nem is kicsit, hiszen a világ vezető részvényindexei közül több rekordszinteken járt az idei évben - épp ezért kiemelkedően jó eredmény, hogy a magyar BUX még egy ilyen erős mezőnyben is a világ egyik legjobban teljesítő részvényindexévé vált. Nem lehet közben panasz a nyersanyagokra sem, számos jó sztori egyedi sztorit tudtak megjátszani a befektetők, de a deviza- és a kriptopiacon érdemes volt óvatosnak lenni a megfelelő eszközök kiválasztásával, hiszen könnyen veszteségekbe futhattunk bele.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×