eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Pexels.com

Buliturista-szűrőt vet be rendszerében az Airbnb

A cég egy komplex ellenőrzési módszert vezet be, melynek segítségével az eddiginél hatékonyabban tudják kiszűrni, hogy ki az, aki csak egy partira akar kivenni egy lakást.

A rendszer elemzi a foglalni szándékozó személy korábbi Airbnb-foglalásait, ellenőrzi, milyen messziről érkezne az adott lakásba, illetve hogy hét közben vagy hétvégén van arra szüksége, egyéb szempontok mellett – írja az ABC News.

A rendszert először az amerikai és kanadai Airbnb-szállások esetében vetik be élesben, a cég közlése szerint Ausztráliában zajlott a tesztperiódus. Ott az engedély nélküli Airbnb-partik számának 35 százalékos visszaesését eredményezte a módszer bevezetése.

A rendszer célja az, hogy már azelőtt kiszűrjék a gyanús foglalókat, mielőtt azok egyáltalán kapcsolatba kerülhetnének a meghirdetett otthonok tulajdonosaival.

Azok, akik esetében komoly kockázatát érzik a bulifoglalásnak, egy-egy szobát még kivehetnek, de teljes otthont nem – az előbbi esetben nagyobb a valószínűsége annak, hogy otthon lesz a tulaj is.

Az Airbnb azóta kényszerül szigorításokra a rendszerében kivett lakásokat illetően, hogy 2019-ben egy Airbnb-lakásban tartott Halloween-bulit követően öt ember halt meg egy lövöldözésben.

A következő évben a vállalat világszerte betiltotta, hogy buli rendezésére vegyen ki valaki lakást rendszerükben, valamint a 25 év alattiak számára nem teszi lehetővé, hogy teljes házat vagy otthont foglaljanak le lakhelyük környékén, hacsak nincsenek róluk írt pozitív vélemények rendszerükben. Eredetileg a koronavírus-járványra hivatkoztak a bulik betiltásával kapcsolatosan, de idén júniusban állandósították a rendelkezést.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×