eur:
393.08
usd:
363.58
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: pixabay

Megugrott a kisebb fogyasztású gépek és alternatív energiaforrások iránti igény

Egy hét alatt tizennégyszeresére nőtt az érdeklődők száma kályhákra, kandallókra.

A rezsiárak módosításának bejelentését követő héten megnőtt a kereslet számos háztartási gép – többek között a bojlerek, a hűtő- és fagyasztószekrények, illetve a mosogatógépek – iránt, derül ki az Olcsóbbat.hu közleményéből, amit a Hvg.hu szemlézett.

Mint olvasható, az átlag feletti fogyasztói díj ugrásszerű növekedésének hírére a háztartások azonnal megkezdték az energiamegtakarítási lehetőségek, illetve az alternatív energiaforrások felkutatását, egyre többen vennének kisebb fogyasztású, korszerűbb berendezéseket. Az ár-összehasonlító portál adatai szerint

a legnagyobb arányban a kályhák, kandallók iránti érdeklődés ugrott meg, itt több mint tizennégyszer annyian kerestek rá ezeknek a termékeknek a beszerzési lehetőségeire, mint egy héttel korábban.

A háztartásokban jelentős energiát igényelnek a vízmelegítők, bojlerek, valamint a hűtőszekrények és a fagyasztók, előbbiekre hétszer, míg utóbbiakra ötször akkora érdeklődés mutatkozott a bejelentést követő napokban, mint a megelőző hét nap során – teszik hozzá. A lámpák és egyéb világítástechnikai eszközök iránt három és félszeres érdeklődést mértek a vizsgált időszakban, az alacsony fogyasztású világítótestek közül különösen a LED-es megoldásokat keresték az érdeklődők. Emellett a mosogatógépek és a tűzhelyek, főzőlapok keresési adataiban mutatkozott jelentős kiugrás a portálon.

A hálózati elektromosáram-fogyasztás visszafogásának további eszköze, az alternatív energiaforrások iránt is megnőtt az érdeklődés: a napelemeket hatszor, a szélgenerátorokat hétszer többen keresték.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×