eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Nyitókép: Unsplash.com

Visszaéltek a Revolut ukrán menekülteket segítő programjával

A neobank leállította azt az ajánlási programját, amivel az Ukrajnából a háború elől menekülők számlanyitását támogatták, ugyanis a rendszert „élelmes” revolutozók kezdték el kijátszani.

A neobank egy olyan ajánlási rendszert vezetett be márciusban az orosz–ukrán háborús konfliktus kirobbanása után, amiben a Revolut meglévő ügyfelei ajánlhatták legfeljebb öt Ukrajnából menekülőnek a szolgáltatást, cserébe egyenként 50 fontot fizettek az ajánlóknak az Egyesült Királyságban. Így tehát összesen 250 fontot tehettek zsebre az ajánlók

Az Ukrajnából menekülő (bármilyen nemzetiségű) menekültek anélkül tudtak számlát nyitni a neobanknál, hogy minden dokumentációs követelménynek megfeleljenek, például az európai tartózkodási jog igazolását sem kellett teljesíteni.

A Revolut azonban alig néhány héttel az indulás után közölte, hogy a programot egyes felhasználók tisztességtelenül kihasználják, és leállították a kifizetéseket. A Telegraph szerint – amit a Portfolio szemlézett – az ügyfelek a cég általános szerződési feltételeinek megszegésével próbáltak ajánlói díjakat szerezni.

A Revolut közölte, azt észlelték, hogy kis számú fiókot vettek célba azok a felhasználók, akik megpróbálták kihasználni az ajánlási kampányt. Ezért elővigyázatosságból átmenetileg szüneteltették az ajánlási programot. A társaság közlése szerint 6 hét alatt több tízezer menekült nyitott számlát a neobanknál.

Címlapról ajánljuk
Atomfegyverek, rezidens macska: így néz ki az új brit kormányfő első 72 órája

Atomfegyverek, rezidens macska: így néz ki az új brit kormányfő első 72 órája

Mivel telik Nagy-Britanniában az elsöprő győzelmet aratott, új miniszterelnök első napja? Sir Keir Starmernek levelet kell írni az atomtengerek kapitányaival, meg kell ismerkednie a rezidencia személyzetével... és az állandó lakóval: Larryvel, a macskával.

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×