eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta
Váltó a megújult tokaji vasútállomáson 2020. augusztus 10-én. Megújult Mezőzombor és Nyíregyháza között a Budapest-Hatvan-Miskolc-Nyíregyháza vasútvonal. A felújításnak köszönhetően megszűntek a sebességkorlátozások, tarthatóbbá vált a menetrend, és megbízhatóbban működhet a debreceni állomásról vezérelt központi forgalomirányítás.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Brüsszel beszáll a Szajol és Debrecen közötti vasút korszerűsítésébe

Három átjáró helyett felüljárót építenek.

Az Európai Bizottság mintegy 80 millió eurós beruházást hagyott jóvá az unió Kohéziós Alapjából a személy- és teherszállítás vasúti összeköttetéseinek javítására az észak-alföldi régióban, a Szajol és Debrecen közötti vonalon - közölte az uniós bizottság.

Elisa Ferreira, a kohézióért és a reformokért felelős biztos közölte, hogy a magyarországi vasútvonalak korszerűsítése az unió zöld átállást segítő prioritásaival összhangban végzett beruházást jelent, amely jobb vasúti összeköttetést biztosít a régió lakosságának és vállalkozásainak, egyben segíti az európai áruszállítást is.

Elmondta, a megítélt támogatási forrásból megvalósuló korszerűsítés keretében Ebes és Debrecen között három, vasutat keresztező közúti átjárót megszüntetnek, helyettük felüljárókat építenek a gépjárműforgalom számára. Az érintett pályaszakaszt átépítik, alkalmassá téve ezzel nagyobb terhek szállítására is.

Szajol és Debrecen között pedig új jelző- és vezérlő infrastruktúrát, valamint új elektromos légvezetékeket építenek ki a teljes útvonalon.

A korszerűsített pályaszakszok azzal, hogy javítani fogják a régió és a Budapest közötti vasúti összeköttetést, vállalatokat vonzanak, és lendületet adnak a Kelet- és Nyugat-Európa közötti áruforgalomnak - tette hozzá az uniós biztos.

Címlapról ajánljuk
Nagy korszaka ez a tojásnak – sokat eszünk belőle

Nagy korszaka ez a tojásnak – sokat eszünk belőle

A kilencvenes években tapasztalt mélypont óta folyamatosan nő a tojásfogyasztás Magyarországon, ezt a termék vásárlását népszerűsítő kampányok is segítik – mondta az InfoRádióban a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetség alelnöke, Pákozd Gergely.

Orbán Viktor: nem adjuk oda a brüsszeli bürokratáknak

Az olasz és a magyar két szabadságharcos nép, amely sohasem adja meg magát, sohasem adja fel a szabadságát, és sohasem engedi át az országát idegeneknek - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Olaszországban, a Matteo Salvini vezette Liga nagygyűlésén, amelyet a Bergamo közeli Pontida kisvaros mezején tartottak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 6. 15:11
×
×
×
×